Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alfa Romeo laat F2-talent F1-debuut maken tijdens GP-weekend in de VS

Theo Pourchaire zal Valtteri Bottas tijdens VT1 in de VS vervangen.

Alfa Romeo geeft Theo Pourchaire volgende week in de Verenigde Staten een kans om zijn (trainings)debuut te maken in de Formule 1, waarmee ze aan de regel voldoen die de teams verplicht om elk seizoen twee VT1's af te laten werken door een rookie. Guanyu Zhou had voorafgaand aan dit seizoen nog geen race gereden, dus zijn eerste VT1 in Bahrein zorgde ervoor dat hij meteen aan de regel voldeed, maar ook Valtteri Bottas moet nog een keer plaats maken. Dat gaat hij dus doen op the Circuit of the Americas in Texas. De Fransman zal zijn F1-debuut mogen maken tijdens de eerste vrije training. De nummer twee van het F2-kampioenschap kan geen kampioen meer worden, maar wordt wel beschouwd als een groot talent. Volgend jaar kan hij echter niet terecht bij Alfa Romeo, want zowel Bottas en Zhou zullen dan ook uitkomen voor de Zwitserse renstal.

Blije gezichten

Bij Alfa Romeo Sauber is iedereen blij met de ontwikkeling. "Theo is goed bezig dit seizoen, net als in de vorige jaren. We werken al vier jaar samen met hem en we zijn onder de indruk van zijn ontwikkeling als coureur en persoon. We zijn daarom blij dat we hem volgende week een kans kunnen geven in een vrije training. Een welverdiende kans", aldus teambaas Frederic Vasseur. Zelf is Pourchaire natuurlijk ook zeer tevreden. "Ik vind het geweldig om mijn debuut te maken in Austin. Het wordt mijn tweede keer achter het stuur van een F1-bolide, maar het zal op een manier toch ook voelen als mijn eerste keer, omdat het nu echt tijdens een officiële Formule 1-sessie is." "Het voelt alsof mijn dromen uitkomen. Ik wil Alfa Romeo bedanken voor hun vertrouwen en deze geweldige kans. Ik kijk er naar uit om het circuit op te gaan en ik ga er het beste van maken, om zo mijn team te helpen tijden het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten", aldus Pourchaire.

1580530158154309634

Here we go !!! So happy to announce that I will be taking part in the FP1 of the United States Grand Prix with @alfaromeoorlen 🇺🇸🍀 Can’t wait to drive 😁 #TP21 pic.twitter.com/CUyW7rXkwz — Théo Pourchaire (@TPourchaire) October 13, 2022

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024