Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alfa Romeo Racing

Alfa Romeo-teambaas vertrouwt op Zhou: "Verstappen had ook geen bakken ervaring"

Frederic Vasseur heeft het volste vertrouwen in de nieuwste aanwinst van Alfa Romeo, Guanyu Zhou. De enige rookie van 2022 heeft nog weinig ervaring met de Formule 1. Vasseur benadrukt echter dat coureurs als Max Verstappen ook met relatief weinig ervaring enorm snel progressie boeken.

Giovinazzi Monza
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Alfa Romeo krijgt in 2022 een volledig nieuwe line-up. Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi worden vervangen door de ervaren Valtteri Bottas en de enige rookie van de F1-grid, Guanyu Zhou. Teambaas Frederic Vasseur heeft veel vertrouwen in de Chinees autocoureur, ondanks een aantal grootse uitdagingen voor Zhou.

"We weten allemaal dat de F1 een enorme uitdaging is", zegt hij in een exclusief interview met RacingNews365. "Ook hebben we een nieuwe auto en slechts drie testdagen per coureur." Voorafgaand aan het komende F1-seizoen zijn er slechts zes dagen om de gloednieuwe bolide te testen, drie dagen in Barcelona en drie dagen in Bahrein. "Maar het is een slimme coureur", benadrukt Vasseur.

Als enige rookie van de grid zal Zhou zich moeten bewijzen naast negentien coureurs met meer ervaring. "De competitie ligt op een erg hoog niveau", weet de Alfa Romeo-teambaas. "Maar we geven hem zeker weten wat tijd om te verbeteren. Hij zal de druk voelen om resultaten te boeken. We zijn er echter van overtuigd dat we de vaardigheden van een jonge coureur verder kunnen ontwikkelen en het beste uit Zhou kunnen halen."

Is het anno 2022 lastiger voor F1-rookies?

Gevraagd door RacingNews365 of jonge coureurs het extra lastig gaan krijgen met minder testtijd, beargumenteert Vasseur dat er genoeg coureurs zijn die goed hebben gepresteerd met weinig ervaring. Hierbij noemt hij onder andere Max Verstappen en George Russell als voorbeeld. "Max kwam in de F1 zonder enorme achtergrond, Charles deed het goed tijdens zijn eerste seizoen, Russell en Norris deden het goed tijdens zijn eerste seizoen.."

"Dat betekent dat het mogelijk is. We hebben natuurlijk andere hulpmiddelen dan vroeger, zoals de simulator. Ik denk echter ook dat de jonge kids tegenwoordig veel volwassener zijn dan twintig jaar geleden. Ze zijn er vandaag de dag sneller klaar voor."

Ook interessant:

Dit zijn de meest bijzondere teamnamen ooit in de Formule 1

De meeste teamnamen in de F1 zijn vernoemd naar haar oprichters, maar een aantal namen hebben een wel heel bijzondere oorsprong. Benieuwd? Check dan de video hieronder.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona