Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stake F1 Team

Alfa Romeo vertrekt naar ander Formule 1-team

Alfa Romeo is op dit moment nog altijd partner en titelsponsor van het Sauber F1-team, maar aan het einde van dit F1-seizoen komt er een einde aan de succesvolle samenwerking tussen beide partijen. Dit komt mede doordat Audi aandelen heeft gekocht in het team en uiteindelijk vanaf 2026 eigenaar zal zijn van de in Zwitserland gevestigde renstal. Toch gaat de naam Alfa Romeo niet verloren voor de koningsklasse van de autosport.

Zhou Belgium wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al tijdens de Grand Prix van Monaco schreef RacingNews365 dat Alfa Romeo volgend jaar terug te zien zal zijn als sponsor bij het F1-team van Haas. Nu is duidelijk geworden dat het Italiaanse automerk vanaf volgend jaar actief zal zijn als naamgever van de Ferrari-motor bij Haas, dat laat Motorsport.it weten, waarmee het verhaal van deze website van eerder dit jaar wordt bevestigd. Uiteindelijk gaat het echter wel om een kleinere deal, omdat Haas geen plaats meer heeft om Alfa Romeo mee te nemen in de naam van het team.

Op dit moment gaat het Amerikaanse F1-team namelijk door het leven als Moneygram Haas F1-team. Vanaf volgend seizoen kan daar als motorenpartner dus Alfa Romeo aan toegevoegd worden, terwijl de motor overigens nog altijd gebouwd zal worden door Ferrari.

Dat is geen zeldzaam akkoord tussen de verschillende partijen, aangezien we in het verleden al vaker een sponsornaam zagen als motorensponsor van een team. Denk daarbij aan Sauber-Petronas of TAG Heuer dat de Renault-motor van Red Bull de naam gaf. Een slimme overeenkomst dus van Alfa Romeo dat op deze manier de succesvolle marketing in de Formule 1 kan voortzetten.

Al eerder liet de CEO van Alfa Romeo aan deze site weten zeer tevreden te zijn over de sponsorship van de Italiaanse autofabrikant in de Formule 1. Die woorden zet Jean-Phillipe Imparato nu dus kracht bij. Op dit moment is het nog onduidelijk voor hoelang men een contract heeft getekend met Haas. De aankondiging van de sponsor/partnership zal waarschijnlijk plaatsvinden gedurende de Grand Prix van Italië in September.

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live sprintkwalificatie Formule 1 GP Miami 2024