Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Alleen de wereldtitel telt voor Verstappen en Red Bull in 2020

Max Verstappen en Red Bull gaan vol voor de wereldtitel in 2020. Met de continuïteit van regelgeving is er volgens teambaas Christian Horner ook geen excuus meer mogelijk: Red Bull en Honda moeten Verstappen een winnende bolide geven.

Verstappen zege
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool/Getty Images

Het eerste seizoen van Red Bull en motorleverancier Honda verliep volgens verwachting. De target van vijf overwinningen werd niet gehaald, maar het optimisme overheerst na een goede seizoensfinale waarin Max Verstappen zegevierde in Brazilië.

Teambaas Christian Horner weet zich gesteund door de gedachte dat de regels voor 2020 identiek zijn aan die van 2019. Dat geeft Red Bull, dat normaal slecht aan het seizoen begint, de kans om deze winter de ontwikkeling van de RB15 voort te zetten en Verstappen een betere RB16 te geven.

"We hebben continuïteit op alle vlakken volgend seizoen. Op het gebied van de aerodynamica, de motor en het bandenreglement. Daarnaast hebben we dezelfde line-up met Max Verstappen en Alexander Albon. Dit stelt ons in staat om alles wat we dit jaar geleerd hebben, volgend jaar toe te passen. Iedereen op de fabriek werkt volgas om de auto voor de eerste race in Australië gereed te krijgen", aldus een zelfverzekerde Horner.

Voor Red Bull telt alleen de wereldtitel in 2020, waarbij het Max Verstappen tot jongste Formule 1-kampioen wil kronen. Horner gelooft dat zijn pupil daar klaar voor is: "Hij is meer dan klaar om voor de wereldtitel te strijden. Het is aan Red Bull om hem de auto te geven waarmee hij dat kan doen."

"Als we daarin slagen dan heb ik er alle vertrouwen in dat hij het gevecht met Lewis Hamilton, Mercedes en Ferrari aan kan gaan. Max zijn vorm was fantastisch en ik denk dat hij de beste coureur van dit moment is."

In de periode 2010-2013 stond er geen maat op Red Bull en Sebastian Vettel. Viermaal op rij wist het team de wereldtitel bij de coureurs en constructeurs te behalen. De dominantie was voorbij toen de hybride V6-motoren in 2014 geïntroduceerd werden. Horner ziet 2020 als een gouden kans: "Ik denk dat we in de beste positie in jaren verkeren, zeker sinds het einde van 2013."

"Red Bulls filosofie om te investeren in de jeugd houdt in dat we geweldige, jonge talenten in alle afdelingen van ons bedrijf hebben, iets dat nu haar vruchten begint af te werpen."

"We moeten uit de startblokken vliegen en direct competitief zijn volgend seizoen. Mercedes is nog altijd de benchmark, maar we moeten proberen om ze direct vanaf de eerste race uit te dagen."

De teambaas is erg blij met de sfeer en gedrevenheid binnen het team: "We moeten daarop bouwen en het positieve momentum van 2019 behouden."

Gaat Max Verstappen met de wereldtitel aan de haal? Dit en meer hoor je in de RacingNews365-podcast met Tim & Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Jeroen van Inkel.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië