Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso baalt na kwalificatie: "De poleposition was mogelijk geweest"

Fernando Alonso was bezig met een dijk van een ronde toen zijn Alpine-bolide uitviel in Australië. Frustrerend, oordeelt de Spanjaard, die geloofde in de poleposition.

Alpine zat er in de trainingen voorafgaand aan de kwalificatie voor de GP van Australië constant goed bij. Zeker Fernando Alonso, die in de kwalificatie die lijn door wist te trekken. In Q3 was bij bezig aan een hele goede ronde, inclusief een paarse sector, toen zijn Alpine-bolide er mee stopte. Bij het aanremmen voor bocht elf trad er een hydraulisch probleem op, waardoor hij niet meer kon schakelen, zijn motor afsloeg en zijn stuurbekrachtiging er mee ophield. Hij kon daardoor de bocht niet halen en belandde in de muur. Einde kwalificatie en een tiende startplek voor de race op zondag, mits hij zonder straffen op de grid kan verschijnen.

Ongelooflijk

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Alonso ongeluk heeft. In Bahrein had hij strategische pech, terwijl zijn motor er in Saoedi-Arabië mee ophield. Nu sloeg het noodlot dus weer toe. "We moeten dit gaan onderzoeken. Het is ongelooflijk hoe ongelukkig we zijn. Als het twintig seconden later was gebeurd, stonden we misschien op poleposition. Als dit in bocht een gebeurde in plaats van bocht elf... Deze drie races zijn lastig om uit te leggen." "Gevraagd of hij echt denkt dat de pole mogelijk was, antwoordt hij volmondig: "Ja! De auto wordt beter en beter. Ik krijg steeds meer vertrouwen en het team werkt hard. Misschien was het een verrassing dat ik voor de pole kon vechten, maar dat we steeds dichter bij de leiders komen is niet raar. Het was het beste weekend in jaren, voor mij, dus het is zo frustrerend om het dan niet te kunnen laten zien..."

Alpine verdient een podium

Maakt hij zich zorgen om de betrouwbaarheid voor de rest van het seizoen? "Alleen over mijn auto!", lacht hij als een boer met kiespijn. "De andere auto gaat goed, dus het is echt ongelukkig. Als we echt betrouwbaarheidsproblemen hadden, dan hadden we het bij beide auto's gezien, maar het lijken willekeurige dingen te zijn die bij mijn auto optreden." Al met al een zaterdag om te vergeten. Het positieve voor Alonso is dat de punten pas op zondag worden verdeeld. Wat denkt hij dan te kunnen doen? "We gaan zien of we misschien een gridstraf of iets dergelijks moeten incasseren na onze problemen in de kwalificatie. Ik weet het nog niet." "Op dit moment, in het heetst van de strijd, als je bijna de pole kon veroveren, dan is een paar punten op zondag oke. Ik vind echter dat we wel eens een podium verdienen, vroeg of laat", aldus de tweevoudig kampioen

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap