Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso blijft moddergooien naar stewards: "Ik ben blijkbaar niet de enige"

Fernando Alonso leek zich in Miami meer bezig te houden met de stewards dan met zijn prestaties op de baan. Ook in Imola heeft de Spanjaard de strijdbijl nog niet begraven en blijft hij achter zijn uitspraken staan.

Alonso Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso draaide er in Miami niet om heen. Hij was van mening dat hij structureel onjuist werd behandeld door de 'scheidsrechters van de autosport'. De Spanjaard had daar een opvallende verklaring voor: zijn nationaliteit zou hier in meespelen. Ook zou Alonso graag met de FIA in gesprek willen over hoe dit veranderd kan worden. In Imola reageert hij dan ook met alle liefde en plezier op de vragen over zijn akkefietje met de wedstrijdleiding.

"Ik denk dat we hier altijd over zullen blijven praten", aldus Alonso tegenover onder meer RacingNews365. "Het punt blijft ook zeker open staan. We zitten in een proces van gesprekken met coureurs, de FIA en stewards over onder meer de toekomstige regelementen en de toekomst van racen. Ik blijf er dan ook bij dat, naar mijn mening, de straffen te inconsequent zijn."

Toch wil Alonso wel iets meer nuance aanbrengen ten opzichte van twee weken geleden. Volgens de Spanjaard is dat niet alleen in de autosport in het geval. "Die inconsequentie zal wel altijd het geval blijven. Ik denk dat er bij een ongeluk of onderzoek altijd een partij is die er een andere visie op heeft. Dat is nou eenmaal hoe sport werkt. Alleen wij hebben de afgelopen jaren meerdere gevallen gezien, waarin beide partijen iets denken en de stewards iets totaal anders beslissen, wat dan weer het rare is aan de sport. Dat is iets waar we aan moeten werken."

"We proberen altijd om hard te vechten zonder contact te maken met andere coureur. We hebben gezien hoe fragiel deze auto's kunnen zijn, want bij de kleinste schade ben je meteen een klap langzamer. Het laatste wat we willen is dan ook contact maken met iemand anders. Soms is het niet anders, maar dat hoort ook bij autosport. We moeten het dan ook veel simpeler houden. Maar zoals ik eerder heb gezegd. iedereen probeert te ontwikkelen en iedereen probeert te leren van fouten." Toch is Alonso blij dat hij in Miami bijval kreeg van zijn collega's. "Ik was blij dat ik recentelijk een artikel las, waarin Checo (Perez) en Logan (Sargeant) ook aangaven dat zij de hedendaagse straffen raar vonden. Dus ik ben blijkbaar niet de enige."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"