Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Breaking: Alonso keihard gestraft voor rol in crash Russell

Fernando Alonso heeft een straf van maar liefst twintig seconden gekregen voor zijn rol in de crash van George Russell. De stewards oordelen dat de Spanjaard Russell een brake test gaf.

De crash van George Russell in de slotfase van de Grand Prix van Australië heeft een staartje gekregen. De Brit en Fernando Alonso vochten lange tijd om de zesde plaats, waarna Russell zich in de laatste ronde leek te vergalopperen. Na afloop moesten de beide heren zich echter bij de stewards melden, want Alonso zou Russell vlak voor de crash op een brake test getrakteerd hebben.

Russell vond de situatie al vreemd, zei hij na afloop. "Hoe ik ernaar kijk, is dat ik van de baan schoot. Dat is mijn schuld. Ik reed een halve seconde achter Fernando en plots kwam hij extreem snel naar me toe. Plots zat ik op z'n versnellingsbak. Ik weet niet of hij een probleem had of niet, maar het is duidelijk dat hij op de rem ging staan op 100 meter voor de bocht, om vervolgens weer gas te geven en de bocht normaal te nemen."

De stewards gaan mee in het verhaal van Russell en hebben Alonso keihard gestraft. De Spanjaard ontvangt een straf van twintig seconden en zakt naar de achtste plaats. Lance Stroll en Yuki Tsunoda profiteren. Alonso krijgt ook drie penaltypunten bijgeschreven op zijn licentie.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden