Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso haalt keihard uit na straf: "Wat is het nog waard om mee te doen?"

Fernando Alonso kreeg vlak voor de kwalificatie te horen dat hij alsnog een straf kreeg voor zijn touché met Carlos Sainz in de sprintrace. De Spanjaard was het daar, op z'n zachtst gezegd, niet helemaal mee eens en schoot na de kwalificatie even flink uit zijn slof.

Alonso Verstappen China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De wedstrijdleiding moest er lang over nadenken, maar kwam uiteindelijk ruim twee uur na de sprintrace alsnog met een oordeel over de touché tussen Fernando Alonso en Carlos Sainz in de sprintrace. De Aston Martin-coureur werd als schuldige aangewezen en kreeg een straf van tien seconden én drie strafpunten op zijn licentie. Die tien seconden hebben niet veel invloed op het resultaat van de Spanjaard, want Alonso viel uiteindelijk uit.

Toch heeft de Spanjaard nog wel iets te zeggen over deze beslissing. Voor de camera van Viaplay loopt Alonso helemaal leeg: "De penalty? Daar ben ik het helemaal niet mee eens. Ik vind dit gewoon racen en dit is al helemaal waar de sprintrace voor bedoeld is. Het laat je bijna nadenken of het het nog wel waard is om mee te doen aan een sprintrace, want je krijgt toch een straf."

Alonso doelt daarmee voornamelijk op de banden die je kunt uitsparen wanneer je niet deelneemt aan de sprintrace: "Je gebruikt een van je bandensets alleen maar voor de sprintrace, waarin amper punten te halen zijn voor teams zoals wij. Dus ja, ik ben van mening dat dit niet de gedachte moet zijn achter sprintraces in de Formule 1."

Toch accepteert Alonso de straf wel, al is het wel met flinke tegenzin: "De wedstrijdleiding heeft de macht om dit te beslissen, dus dan moet je dat maar accepteren. Maar ik ben het er nog steeds totaal niet mee eens."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van China 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez