Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso heeft ontnuchterende boodschap voor Hamilton: "Zo gaat dat in F1"

Lewis Hamilton rijdt momenteel ergens in het middenveld rond in de Formule 1, terwijl hij tot vorig jaar de overwinningen en wereldtitels aaneen reeg. Tja, Lewis, zo gaat dat nou eenmaal, is de boodschap van Fernando Alonso aan het adres van zijn concurrent.

Het was niet het weekend van Fernando Alonso. Op zondag viel hij al na een handvol ronden uit door schade aan zijn auto na een touche met Mick Schumacher. Op zaterdag wist Alonso de sprintrace wel uit te rijden, maar kwam hij net buiten de punten, als negende, over de lijn. Tijdens die sprint had hij Sergio Perez en Carlos Sainz, die beiden achter hem waren gestart, voorbij zien razen. Als de Alpine-coureur door RacingNews365 wordt gevraagd naar zijn ervaringen in gevecht met Red Bull en Ferrari, barst hij in lachen uit. "Daar genoot ik niet echt van, nee. Op dit moment kan je dat geen gevecht noemen. Het is alsof je vecht met Lewis en Max vorig jaar! Ze kunnen als laatste starten, maar ze finishen alsnog op het podium. Daar kan je niet tegen op boksen", zo zucht de Spanjaard.

Geen Mercedes meer vooraan

Terwijl Red Bull en Ferrari iedereen voorbij kunnen vliegen, is dat voor Lewis Hamilton plots geen zekerheid meer. De Brit had het afgelopen weekend zwaar en finishte in de sprintrace vijf plekken achter Alonso. De tweevoudig kampioen haalt zijn schouders op. De snelste auto's zullen vooraan rijden, niet per se de snelste coureurs. In de koningsklasse van de autosport is dat nou eenmaal hoe het werkt. "Dit is de Formule 1! Zo is het altijd al geweest", lacht Alonso. "Toen Ayrton Senna titels en races won had hij de snelste auto. Toen ik twee titels won, had ik de snelste auto. Michael Schumacher had in zijn tijd ook de snelste auto." "Lewis heeft alle race- en polepositionrecords verbroken omdat hij de snelste auto had", vervolgt hij over zijn voormalig McLaren-teamgenoot. "Nu kan hij misschien supergoed racen, maar komt hij als dertiende over de finish. Zo gaat dat nou eenmaal in de Formule 1."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China