Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso nomineert zichzelf voor Formule 1-prijs: "Die zou ik zeker moeten krijgen"

Het was een van de eerste inhaalacties van de GP Nederland op Zandvoort, maar direct ook een van de spectaculairste. Fernando Alonso die via de binnenkant van de Hugenholtzbocht in éen actie Alexander Albon en George Russell voorbijgaat.

Alonso Zandvoort Sunday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De GP van Nederland stond voor afgelopen weekend te boek als een circuit waar het heel lastig is om in te halen. Onmogelijk is het niet, maar je moet maar net dat ene gaatje vinden op de korte baan. Fernando Alonso vond dat gaatje direct na de start in bocht 3. In de Hugenholtzbocht zie je normaal gesproken nooit inhaalacties, maar Alonso koos in tegenstelling tot alle andere coureurs de onderkant van de kombocht en verraste Alexander Albon en George Russell en legde daar de basis voor zijn podiumplek.

Voor de Spaanse Aston Martin was het niet zomaar een ingeving. "Het was in VT1 of VT2. Het was nat en in een van de out-laps liet ik een paar auto's gaan op de normale racelijn en ik vond veel grip aan de binnenkant van die bocht", legt de Spanjaard uit.

"Dat hield ik in mijn achterhoofd voor het geval het nat zou zijn. Ik was klaar om het opnieuw te proberen en, om eerlijk te zijn, toen we op de grid stonden en de rode lichten aangingen voor de start van de race, zaten er veel druppels op mijn vizier. Dat is het slechtste gevoel dat je kunt hebben. Omdat je klaar bent om te starten op slicks en op je vizier zie je dat het regent, Dus je hebt geen idee van de grip die je zult vinden in bocht 1 bij het remmen, of bocht 3."

"Ik dacht dat iedereen een beetje voorzichtig zou zijn in bocht 3. En ook net buiten bocht 3 zit er verf op de baan, daar moet je een beetje voorzichtig zijn. Ik dacht over de binnenste lijn, dat zou kunnen werken en ik haalde die twee auto's in. Dat zou zeker de inhaalactie van de maand moeten zijn."

Bekijk hieronder de inhaalactie van Alonso.

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami