Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso op de bres voor jonge coureurs: "Zou goed zijn als er meer getest wordt"

Fernando Alonso heeft zich uitgelaten over de testtijd voor jonge coureurs die de stap naar de Formule 1 willen zetten. De Spanjaard maakt zich zorgen over de recente ontwikkelingen, want er wordt de laatste jaren minder getest door strengere regels en de budget cap.

Alonso Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het is de laatste jaren voor jonge coureurs niet makkelijker geworden om ervaring op te doen in Formule 1-auto's. De budget cap en strengere regels rond tests maakt het haast onmogelijk om veel meters te maken. Bovendien zijn veel teams tegen de toetreding van nieuw bloed. Andretti kreeg bijvoorbeeld een negatief advies en zag zo de Formule 1-droom voorlopig in rook opgaan. Maar is het niet zonde dat er niet meer teams toetreden, ook omdat het kans voor jonge coureurs zou zijn? Fernando Alonso reageert.

"Misschien wel, maar de Formule 1 is een harde sport", stelt Alonso tegenover onder meer RacingNews365. "Er worden geen cadeautjes uitgedeeld en er is weinig tijd. Het zou goed zijn als er wat meer getest wordt. Een paar grote teams kunnen het zich veroorloven om met oude auto's te rijden en wellicht een testprogramma voor Formule 2-coureurs op te zetten. Ik las bijvoorbeeld dat Andrea Kimi Antonelli een programma gaat afwerken, maar dat is nog steeds geen goede voorbereiding en test."

Hoe komt dat toch? Alonso weet het wel. "Zo zit de sport op dit moment in elkaar. We hebben zoveel races en de teams zijn al gestrest vanwege de budget cap en de vele reizen voor het personeel. Er worden 24 races verreden en ik denk dat het onmogelijk is om een testteam zoals vroeger op te zetten en jonge coureurs zo voor te bereiden."

"We hebben niet eens wintertests, dus als je een rookie in de auto wil zetten, heeft hij maar anderhalve dag om zich voor te bereiden op het seizoen. Dus dat weerhoudt sommige teambazen er waarschijnlijk van om een jonge coureur te promoveren. Er zijn veel dingen mis in deze sport en soms verheffen we onze stem. Maar hopelijk luistert er iemand", sluit Alonso af.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden