Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso: "Op deze circuits kan ik Red Bull verslaan"

Het is nog relatief vroeg in het seizoen, maar Fernando Alonso heeft met zijn Aston Martin al vier podiumplekken op zijn naam mogen schrijven. Hij gelooft dat er ook nog een overwinning inzit dit seizoen en noemt een aantal specifieke circuits om onder andere Red Bull te verschalken.

Fernando Alonso | Aston Martin F1 coureur
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een fantastische start voor Fernando Alonso: in vier van de vijf races wist hij de derde plek te behalen met zijn nieuwe team. De snelheid lijkt er bij de groene Astons goed in te zitten en dit is terug te zien in de resultaten: met 102 punten staat Aston Martin op de tweede plek in het constructeurskampioenschap. Alonso staat op dit moment derde in het kampioenschap, achter de twee Red Bull-coureurs Max Verstappen en Sergio Perez.

En er zit volgens de tweevoudig wereldkampioen nog wel meer in het vat: "We hebben een auto die niet de snelste is op de rechte stukken maar we zijn heel erg goed in de bochten. Dus ik zou zeggen dat we op circuits met een lage snelheid een kans hebben om een race te winnen."

Hij denkt dan bijvoorbeeld aan de circuits van Monaco, Hongarije en Singapore: "Mijn hoop ligt voornamelijk bij dit soort circuits", legt Alonso uit aan Sky Sports. Door zijn uitstekende seizoensstart durft hij inmiddels al wat verder te dromen dan alleen een derde plek: "Het was natuurlijk fantastisch om aan het begin van dit jaar gelijk een podium te pakken. Maar na vier podiumplaatsen is het duidelijk dat we graag meer willen, op zijn minst een tweede plek."

Realistisch blijven

Dan zal Alonso dus wel een of twee Red Bulls moeten verslaan. Dat wordt geen makkie, zo weet hij. "Iedereen weet, de Red Bulls zijn niet te breken op dit moment. Ze zijn continu snel. De Red Bull is sneller, sterker en betrouwbaarder. Ze weten tot nu toe met beide auto's te finishen elke race. We moeten kijken naar de kleine scheurtjes binnen dat team", zo vervolgt Alonso.

"Als er een moment is dat ze een klein probleem hebben, moeten we gelijk in die positie springen en moeten we verder in het raceweekend absoluut geen fouten maken", zegt hij over zijn kansen op een overwinning dit Formule 1-seizoen.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'