Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso overlegde met familie over contractverlenging: "Dat was mijn grootste zorg"

Fernando Alonso heeft ook met zijn familie over zijn contractverlenging bij Aston Martin gesproken. De 42-jarige Spanjaard kwam tot de conclusie dat hij de sport nog niet vanaf de bank wil bekijken.

Alonso Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ook in 2025 en 2026 kunnen de Formule 1-fans nog van Fernando Alonso genieten. De 42-jarige Spanjaard heeft zijn contract bij Aston Martin verlengd en maakt ook nog onderdeel uit van het project wanneer Honda instapt als motorleverancier. Alonso vertelt tegenover onder meer RacingNews365 dat hij nog te veel liefde voor de sport heeft.

"Ik voel dat ik te veel van racen houd om nu te stoppen", stelt Alonso. "De opofferingen zijn kleiner dan het plezier en de passie die ik heb. Ik adem Formule 1 en train en eet om fit genoeg te zijn. Op dit moment is het niet nodig om mijn levensstijl te veranderen, want ik hanteer een fantastische levensstijl. Ik houd van de sport en zou het niet fijn vinden om thuis vanaf de bank Formule 1-races te moeten bekijken. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik mee moet doen, me hier en daar kan verbeteren en sneller kan worden in bepaalde gebieden."

Er was één keerzijde aan het verhaal: de familie. "Mijn grootste zorg was dat ik mijn familie te veel moest missen en geen normaal leven met ze zou hebben. Wat dat betreft heb ik altijd gezegd: laten we het van jaar tot jaar en maand tot maand bekijken. Ik heb met mijn familie gesproken."

Daar kwam wat positiefs uit, vertelt Alonso. "Ze komen vaker naar races toe. Zo komt iedereen naar de Grand Prix van Miami: mijn moeder, mijn zus en mijn twee nichtjes. We beslissen samen en hebben wat veranderingen op de planning staan, ook voor de dingen die ik mis. Ik denk dat we met zijn allen die conclusies hebben getrokken."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez