Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Kritische Alonso trekt harde conclusie over FIA: "Ze luisteren gewoon niet"

De GP van Monaco werd na de eerste ronde al van alle spanning ontdaan. Na de rode vlag wisselden veel coureurs naar de harde band . Hiermee voldeden ze aan hun verplichte bandenwissel en konden ze de race uitrijden. Fernando Alonso roept op tot aanpassing van de regel.

Alonso race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De coureurs op de eerste twee startrijen bij de GP van Monaco (Charles Leclerc, Oscar Piastri, Carlos Sainz en Lando Norris) startten de race op de mediumband. Na de harde crash van Sergio Perez en de daarop volgende rode vlag, konden zij direct naar de harde band wisselen. Hiermee voldeden de coureurs aan de regel om van compound te wisselen en werd direct alle spanning uit de wedstrijd gehaald. In de resterende 75 rondes was het eigenlijk in een treintje naar de finish rijden. 

Onder meer Max Verstappen, Lewis Hamilton en Fernando Alonso begonnen op de harde band en switchten naar de medium. Later in de race moesten Verstappen en Hamilton zodoende nog een keer een gang naar de pits maken. Alonso pleit nu voor aanpassing van de regel dat je onder de rode vlag van banden mag wisselen.

"Nu wisselt iedereen van banden onder de rode vlag en rijden ze naar het einde. Het enige interessante aan de races in Monaco zijn de pitstops die je moet maken. Als je dat weghaalt, die spanning van de pitstops, dan wordt het niets", zegt Alonso tegen onder meer RacingNews365. "Misschien moeten we daarom de discussie heropenen dat wanneer er een rode vlag is, je niet van banden mag wisselen. Je wordt dan bijvoorbeeld verplicht om dezelfde band te houden."

Alonso geeft aan dat er in het verleden al eerder over gesproken over aanpassing van deze regel. Maar waarom is er toen niets mee gedaan? Alonso. "Ik weet het niet. Er zijn veel dingen die ze niet aangepast hebben. Waarschijnlijk omdat ze niet naar de coureurs luisteren", haalt Alonso nog maar eens hard uit.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024