Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso prijst Hamilton voor Red Bull-strijd: "Hij blijft strijden"

Het zijn de twee oudste coureurs op de F1-grid: Lewis Hamilton en Fernando Alonso. De oudste van het stel, Alonso, heeft bewondering voor hoe Hamilton dit seizoen de strijd met Red Bull en dan met name Sergio Perez aangaat.

Alonso Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zelf is Fernando Alonso 42. Lewis Hamilton is 38. Maar dat leeftijd slecht een getal is, laten de twee dit seizoen zien. Alonso stond dit seizoen al acht keer op het podium en liet bij de laatste GP van Brazilië (P3) zien weer helemaal terug te zijn na een dipje in het midden van het seizoen. Hamilton mocht zes keer de gang naar het podium maken en is met Sergio Perez nog verwikkeld in de strijd voor de tweede plek in het WK-klassement.

Alonso en Hamilton reden in 2007 samen bij McLaren waarna ze ieder hun weg gingen. Hamilton begon aan een reis naar de top van de Formule 1, waar het voor Alonso vooral een hobbelige weg werd. Vooral bij McLaren en Alpine had hij te kampen met een minder competitieve wagen. Wat zou volgens Alonso Hamilton gedaan hebben als hij in die situatie had gezeten. "Dat is moeilijk te zeggen. We hebben verschillende persoonlijkheden en motivaties. Lewis heeft er altijd goed aan gedaan om gefocust en competitief te blijven in de periodes dat hij geen competitief pakket had. Dat waren niet veel periodes, maar hij presteerde altijd op hoog niveau", zegt Alonso in gesprek met GQ-magazine.

"Nu heeft hij niet de beste auto, Red Bull domineert, maar hij vecht nog steeds. Hij zit Perez achterna voor P2 in de WK-stand en hij geeft nooit op. Het motiveert ons allemaal om te zien hoe Lewis gemotiveerd blijft na het winnen van zoveel titels."

Zelf jaagt Alonso al sinds 2013 op zijn 33ste GP-zege. Gaat die er nog van komen? "Ik zou heel graag die 33ste behalen. Er wordt veel over gesproken op sociale media, 33 is een getal dat ik overal zie en dat zou ik graag willen hebben. Ik voel me fris, ik voel me snel en ik geniet van de reis met Aston Martin. Ik voel me gemotiveerd. Het is nog niet het moment om met pensioen te gaan."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af