Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso richt zich niet langer op ultieme autosport-mijlpaal

De Triple Crown is de heilige graal van de autosport. Een zege in de Indy 500, de GP van Monaco en de 24 uur van Le Mans volstaat hiervoor. Fernando Alonso mist alleen nog de overwinning van de Indy 500. Of die er ooit nog van gaat komen, is maar zeer de vraag, zo geeft de Spanjaard zelf aan.

Alonso Qualifying Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Slechts één coureur is er ooit in geslaagd om de Triple Crown bij elkaar te rijden. Graham Hill slaagde hier in de jaren '60 en '70 in, door de Indy 500 en de 24 uur van Le Mans te winnen, net als de GP van Monaco in de Formule 1. 

Fernando Alonso heeft de GP van Monaco (2006 en 2007) en de 24 Uur van Le Mans (2018 en 2019) al op zijn naam staan. In 2017 en 2019 deed hij een poging om de ontbrekende zege in de Indy 500 toe te voegen en zo de ultieme mijlpaal in de autosport toe te bereiken. Hij kwam echter niet verder dan een 21ste plek als beste resultaat.

Een terugkeer naar de Indy 500 ziet Alonso (43) echter niet meer zo snel gebeuren. Iets anders groots staat wel hoog op zijn verlanglijstje. "Er zijn altijd dingen te bereiken", zegt Alonso op de officiële website van Aston Martin. "Formule 1 is op dit moment mijn focus. Ik zou graag het wereldkampioenschap Formule 1 met Aston Martin winnen, dat zou het hoogtepunt van mijn carrière en waarschijnlijk van mijn leven zijn", aldus de Spanjaard, die zeker tot en met 2026 aan het team blijft verbonden.

"Het winnen van de Dakar Rally staat nog steeds op het verlanglijstje. De Indy 500 natuurlijk, maar ik weet niet zeker of ik die in de toekomst nog een keer zal doen. Dakar zal ik zeker doen. Het zal ongekend zijn om het wereldkampioenschap Formule 1, de Dakar Rally en de 24 uur van Le Mans te winnen", aldus Alonso, die in 2020 wel de Dakar rally reed, maar toen als dertiende eindigde.

"Het komt allemaal op hetzelfde neer: ik wil me altijd verbeteren, want beter worden is de belangrijkste drijfveer in mijn carrière. Ik ben nooit tevreden met de positie waarin ik verkeer. Ik wil morgen beter zijn en ik wil volgende week en volgende maand beter zijn. Daarom rijd ik al zo lang."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull presenteert Coronel als nieuwe juniorcoureur