Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Fernando Alonso

Alonso sluit niet uit Verstappens teamgenoot te worden

Zien we Max Verstappen en Fernando Alonso ooit als elkaars teamgenoten samen in actie? Fernando Alonso sluit het niet uit. Sterker nog, hij zou dat best wel zien zitten. Net zoals de Red Bull-coureur in kwestie, overigens.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In het verleden werd Fernando Alonso meermaals met Red Bull in verband gebracht, meest recent nog in 2020. Tot een samenwerking kwam het echter nooit. Als RacingNews365 de Alpine-coureur vraagt of hij het überhaupt ziet zitten om de teamgenoot van Verstappen te worden, reageert hij enthousiast.

"Ik denk dat die kans er misschien nog wel gaat komen", zo begint hij. "Waarschijnlijk niet in de Formule 1, want ik zie niet hoe dat moet gaan gebeuren, maar wie weet wat de toekomst brengt. We houden immers allebei van racen, maar ook van endurance racen en bijvoorbeeld Le Mans. Het zou tof zijn om ooit samen een team te delen met Max."

En Verstappen, hoe denkt hij erover? Hij heeft in 2018 aangegeven dat hij het jammer vond nooit in gelijkwaardige auto's met Alonso te kunnen vechten: "Dat is wel even geleden dat ik dat zei. En nog altijd denk ik dat Fernando op een positie rijdt waar hij niet thuishoort. Maar ik denk dat het behoorlijk spannend zou zijn om samen voor één team uit te komen."

"Maar het is precies zoals hij zelf al aangaf. Er zullen zich in een later stadium misschien kansen buiten de Formule 1 aandienen", vervolgt Verstappen. "Dus wie weet? Ik denk dat het heel erg cool zou kunnen zijn."

Ook interessant:

Video: Zo werkt het hybridesysteem van een Formule 1-motor

De power units van de F1-auto's zijn zeer complex, maar hoe werken de hybride systemen? Wat is de ERS, wat doet de MGU-H of MGU-K? Wij leggen het uit in onderstaande video.

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"