Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso: "Titels Verstappen meer waard dan die van Hamilton"

Fernando Alonso is een Max Verstappen-fan. Als daar nog twijfel over bestond, dan weten we dat nu zeker!

Fernando Alonso en Max Verstappen kunnen goed door een deur. De Red Bull-coureur wijst Alonso altijd aan als de F1-coureur waar hij vroeger fan van was. Nu rijden de twee samen in de koningsklasse. In gesprek met De Telegraaf is de Spanjaard lovend over zijn mede-tweevoudig kampioen Verstappen. "Er was aan het begin veel kritiek dat Verstappen als zeventienjarige al een stoeltje had. Ik vond dat onzin. We moeten coureurs niet beoordelen op hun leeftijd. Als ze het beter doen dan anderen, waarom zouden ze dan niet in de Formule 1 mogen racen? Ik vond het juist mooi dat we zo'n jonge coureur op de grid hadden", vertelt Alonso.

Weinig onderlinge strijd

De twee coureurs komen elkaar niet vaak tegen op de baan. En als dat zo is, dan verdwijnt Verstappen vaak meteen aan de horizon, tot verdriet van Alonso. "Eigenlijk hebben we nauwelijks met elkaar gevochten. Dat is erg jammer. Ik wil met de beste coureurs vechten en Max hoort daarbij." "Ik heb wel het geluk gehad dat ik in het verleden heb gestreden met Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en Michael Schumacher, maar die kans heb ik nog nooit gehad met Max. Hopelijk gebeurt dat de komende jaren nog als ik voor Aston Martin rijd", aldus de 41-jarige coureur.

Titel Verstappen meer waard

Alhoewel Alonso benadrukt dat hij veel respect heeft voor Hamilton, vindt de Spanjaard dat de titels van Verstappen zwaarder wegen. "Ik heb veel respect voor Lewis, maar toch is het anders als je zeven wereldtitels wint terwijl je alleen met je teamgenoot hebt hoeven vechten." "Dan vind ik dat een kampioenschap minder waarde heeft dan wanneer je minder titels hebt, maar wel tegen andere coureurs met gelijkwaardig of zelfs beter materiaal hebt moeten strijden. In 2005 en 2006 had ik zelf een goede start van het jaar en kon ik een voorsprong creëren. Vervolgens hadden anderen misschien een betere auto, maar kon ik dat gat managen." "Ik heb nooit moeten vechten met mijn teamgenoot om die titels binnen te halen. Ik heb Max ook niet zien vechten met Perez of Albon om races te winnen. Maar Schumacher vocht met name met zijn teamgenoot om vijf keer op rij kampioen te worden en Hamilton met Rosberg en Bottas. Dat is toch anders, vind ik", aldus de Alpine-coureur.

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco