Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Fernando Alonso

Alonso 'verloor tijd' gedurende zijn Formule 1-carrière

Fernando Alonso maakte in 2021 een comeback naar de Formule 1, maar zette twee jaar eerder nog een punt achter zijn carrière in de koningsklasse. Dit deed hij omdat hij het gevoel had tijd te verliezen.

Alonso Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na een aantal jaren in het middenveld te hebben gereden, sopte Fernando Alonso met zijn carrière in de Formule 1. De liefde voor de koningsklasse verdween echter nooit en twee jaar later keerde hij weer terug, dit maal voor Alpine. De tweevoudig wereldkampioen legt uit waarom hij vond dat hij moest stoppen met de F1.

"Het was niet zo dat ik geen liefde meer had voor de Formule 1, maar het voelde alsof ik tijd verloor in mijn carrière op dat moment", legt hij uit in de Beyond the Grid podcast. Alonso was naar eigen zeggen toe aan nieuwe avonturen. In zijn 'tussenjaren' probeerde hij onder andere de Triple Crown te halen (GP van Monaco, 24 uur Le Mans en de Indy500, red.), al lukte dit hem niet na een poging bij de Indy500.

De jaren in de middenmoot van het veld gaven Alonso niet genoeg voldoening om door te gaan, zo legt hij uit. "Ik had geen kans om te vechten voor overwinningen, of voor podiums. Ik voelde dat ik de mogelijkheid had om iets anders te gaan proberen. Ik dacht dat het het juiste moment was in 2018, of zelfs daarvoor al. Als ik terugkijk was 2015 of 2016 zelfs beter."

"Maar je hebt natuurlijk geen glazen bol om te zien wat er gaat gebeuren. Je hoopt dat je kan vechten voor grotere resultaten." De resultaten bleven echter uit, waarna Alonso in 2018 besloot te stoppen. In 2019 en 2020 ging hij een aantal andere avonturen in de autosportwereld aan, om vervolgens in 2021 terug ter keren bij Alpine, het team waar hij onder de naam van Renault twee keer wereldkampioen werd.

"Ik was in 2018 ervan overtuigd dat het het juiste moment was om wat nieuws te proberen", blikt Alonso terug. "Zelfs al hield ik nog steeds van de Formule 1, had ik andere dingen aan mijn hoofd." Nu de Spanjaard weer terug is in de F1 hoopt hij vaker om podiums te vechten. In 2021 lukte dit hem één keer in Qatar.

Ook interessant:

Maakt de F1 zich zorgen over GP Australië na het weigeren van Djokovic?

In 2022 moet de Formule 1 weer gaan racen in Melbourne, Australië. Het land hanteert een zeer streng coronabeleid, wat problemen kan brengen in de sportwereld. Dit zagen we al bij tennisser Novak Djokovic. Moet de F1 zich ook zorgen maken?

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

Viaplay
x
Interview Horner exclusief: Red Bull tast in het duister over impact van nieuwe F1-regels