Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso weigert zijn vizier op Red Bull te richten

Fernando Alonso kijkt liever in zijn spiegels dan naar voren als hij de GP van Saoedi-Arabië op zondag vanaf P2 aanvangt.

Alonso Perez Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso start de GP van Saoedi-Arabië vanaf P2. Hij versloeg iedereen behalve Sergio Perez, al viel Max Verstappen door technische problemen wel uit en daarom zal de Nederlander de race vanaf P15 aanvangen.

In theorie liggen er dus veel punten in het verschiet voor Alonso, maar als hij gevraagd wordt naar zijn winkansen, dan weigert hij het vizier te richten op polesitter Sergio Perez.

"Ik denk niet dat we ons al in de positie bevinden om Red Bull te verslaan. Op pure pace zijn zij van een ander niveau. We moeten ons dan ook meer concentreren op de teams achter ons, denk ik."

"Ferrari zal heel sterk zijn, net als Mercedes en ook Alpine is hier in Saoedi-Arabië snel. Onze race vindt dan ook achter ons plaats. Zoals we zagen was Max van een nóg ander niveau, dus we proberen te profiteren van zijn mechanische problemen."

Bocht één

Alonso ziet maar een kans om Perez te verschalken, maar zelfs dan wil hij zich niet blindstaren op de Red Bull-coureurs. Hij moet ervoor zorgen dat de Ferrari-, Mercedes- en Alpine-coureurs achter hem blijven.

"Ik denk niet dat er behalve in de eerste bocht een kans is om Checo te verslaan. Ik wil niet als een pessimist klinken, maar als we naar de pace van Red Bull in de trainingen kijken, dan moet je eerlijk zijn en constateren dat ze voor op ons liggen."

"Laten we dan ook niet zeggen dat het op zondag ons doel is om met Checo om de zege te strijden. Alles kan gebeuren en Formule 1 is geen exacte wetenschap: niemand had het voorspeld dat Verstappen de kwalificatie op P15 zou eindigen, maar dit soort dingen gebeurt soms."

"Voor ons is het op zondag dan ook zaak om zo veel mogelijk punten te scoren als team. Zowel Lance (Stroll, red.) als ik start in de top vijf, dus daar moeten we ook proberen te eindigen, om zo punten te blijven scoren voor het constructeurskampioenschap. Dat is het grote doel voor Aston Martin."

Minimaal podium voor Verstappen

Alonso denkt dat Verstappen tijdens de race op het stratencircuit in Djedda zich uiteindelijk ook weer vooraan zal melden. Een podium voor de Nederlander is volgens de Aston Martin-coureur dan ook een gegeven.

"Max zal zich tijdens de race uiteindelijk ook wel melden vooraan, want zij hebben een voordeel qua pace", waarbij hij wijst naar de GP van België van vorig jaar. "Toen wisselde hij zijn motor en won hij ook de race."

"Daarom twijfel ik er niet aan dat Verstappen op zondag op het podium zal eindigen, minimaal. Dus ja, zoals ik al zei, dat is niet ons doel. Toen we de nieuwe Aston Martin-bolide onthulden en onze doelen vaststelden, was het doel niet om met Red Bull om zeges te strijden."

"Laten we het dan ook simpel houden: beide voeten op de grond, geen fouten maken. Als we zo competitief zijn, kunnen we weekenden als deze niet afsluiten zonder punten. Dat zou een grote fout zijn, dus ik ben er zeker van dat we alles pakken wat op zondag voor het oprapen ligt."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez