Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso wordt vergeleken met Superman: "Zie er geen einde aan komen"

Het is bijna niet voor te stellen, maar het gaat toch echt gebeuren: Fernando Alonso blijft zeker nog tot halverwege de 40 in de Formule 1 rijden. Landgenoot Pedro de la Rosa vergelijkt de Spanjaard zelfs met Superman.

Alonso
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fernando Alonso wordt over ruim een maand 43, maar er lijkt nog lang geen sleet te zitten op de Spanjaard. Aan het begin van het seizoen werd er nog getwijfeld of Alonso verder zou gaan in de koningsklasse van de autosport, maar aan die twijfels maakt hij eigenhandig een einde. Hij heeft zijn contract bij Aston Martin verlengd en blijft zeker tot en met 2026 in de Formule 1 rijden.

Daarmee wordt de leeftijdsgrens in de F1 alleen maar verder verlegd. Ambassadeur van Aston Martin, Pedro de la Rosa, blijft zich verbazen over hoe Alonso zich maar in vorm blijft houden. "Hij heeft zijn hele leven goed voor zichzelf gezorgd", zei De la Rosa in een exclusief interview met RacingNews365. "Zijn leven bestaat uit autoracen. Hij slaapt, eet en leeft voor de autosport en dat maakt het verschil. Je blijft niet als 40-jarige in de Formule 1 als je niet tot het uiterste voor jezelf hebt gezorgd, en Fernando heeft dat gedaan."

"Het feit dat hij bijna 43 is, 45 zal zijn als zijn nieuwe contract afloopt en dat hij het nog steeds heeft over een mogelijke toekomstige verlenging, zegt denk ik genoeg", zo vervolgt De la Rosa over de tweevoudig wereldkampioen in de koningsklasse van de autosport.

Gezichtsvermogen

Hij voegt daar het volgende aan toe: "Ik ken hem al vanaf zijn tijd in de karts en ik zie er geen einde aan komen. Hij is het type persoon dat er onmiddellijk mee wil stoppen als hij op een gegeven moment in zijn carrière merkt dat zijn prestaties afnemen. En we hebben het geluk dat Fernando op een leeftijd is waarop hij niet alleen naar zichzelf kijkt, maar ook naar het team."

De la Rosa kwam in 2012 op 41-jarige leeftijd uit in de F1 voor het inmiddels failliete HRT. De Spanjaard heeft dus ervaring met het rijden op latere leeftijd. Alonso werd gevraagd welke vaardigheden hij vanaf zijn veertigste begon te verliezen, maar ook De la Rosa weet daar het zijne van. "Ik zei tegen hem: 'nou, het eerste wat je verliest is je gezichtsvermogen'. Ik begon na te denken over het gebruik van bijvoorbeeld contactlenzen tijdens races."

"Ik had niet het gevoel dat ik snelheid of reactietijd verloor, maar ik zei: 'dit was mijn eerste waarschuwing'. Hij vertelde me dat hij zijn zicht onlangs nog heeft laten controleren en hij zei: 'Ik zit boven de 100 procent'. Zijn vader draagt geen bril, dus misschien is hij wel Superman", zo sluit De la Rosa af.

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Hongarije 2024