Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso zet zijn geld op Verstappen: "Max is Hamilton een stap voor"

Vol bewondering zit tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso toe te kijken naar de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Het is voor hem duidelijk wie er vandoor moet gaan met de wereldtitel.

Met kop en schouders steken Lewis Hamilton en Max Verstappen boven de rest van het veld uit. Fernando Alonso kijkt vanuit het middenveld toe naar de titanenstrijd, die in Abu Dhabi beslist gaat worden. De tweevoudig wereldkampioen vindt beide coureurs uitzonderlijk goed, maar verkiest Verstappen boven Hamilton. "Ze maken geen fouten en pushen elkaar echt tot de limiet. Elke race zijn ze weer eerste en tweede, dat is een ander niveau en dat is fantastisch om te zien", laat Alonso weten aan onder meer RacingNews365. "Ze pushen elkaar keihard. Deze laatste race gaat zenuwslopend worden, al denk ik dat Mercedes qua totaalpakket in het voordeel is."

Toch moet Verstappen winnen

Alonso hoopt en vindt echter dat Verstappen er vandoor moet gaan met de coureurstitel van 2021. "Mercedes heeft nu wat races gewonnen, maar Max is met zijn rijkunsten iedereen telkens een stap voor. Dat zagen we ook weer bij zijn rondje in Jeddah, totdat hij de muur raakte in de laatste bocht. Maar die ronde kwam van Max, niet van Red Bull." "Naar mijn mening verdient Mercedes het constructeurskampioenschap, want hun bolide is superieur. Maar Max is waarschijnlijk wel de beste coureur van het jaar, want hij rijdt elke keer een stap voor de rest van het veld."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi