Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

AlphaTauri kan niet wachten op komst De Vries

Franz Tost, teambaas van AlphaTauri, wacht met smart op de komst van Nyck de Vries bij het Formule 1-team. Hij bedankt Pierre Gasly voor alles wat hij heeft gedaan voor het team en is klaar voor een nieuw hoofdstuk met de Nederlandse coureur.

Vanaf 2023 zal Nyck de Vries naast Max Verstappen de tweede Nederlander zijn die vast uitkomt in de Formule 1. De Vries gaat rijden voor Red Bull-zusterteam AlphaTauri, waar hij de ervaren Pierre Gasly vervangt. Teambaas Franz Tost gaat Gasly en zijn diensten missen, maar kan tegelijkertijd ook niet wachten op de komst van De Vries. De reden dat hij niet kan wachten is simpel. "Omdat hij snel is. Ik weet wat hij heeft gepresteerd", aldus de nuchtere teambaas van AlphaTauri. "Ik heb hem wel eens zien karten in 2011 of 2012 en hij was toentertijd al heel erg succesvol. Eigenlijk in alle categorieën waar hij heeft geracet: de Formule Renault, de GP3, de Formule 2 en ook nog eens de Formule E waar hij wereldkampioen werd." "Het is een ongelooflijk getalenteerde coureur en hij verdient het om in de Formule 1 te rijden. We kunnen niet wachten om hem bij ons in de auto te hebben", looft Tost.

GP van Italië had veel invloed op kansen De Vries

De Vries zag zijn kansen op een fulltime F1-stoeltje toenemen na een sterk optreden in Monza dit jaar. Hij verving Alexander Albon voor de GP van Italië en scoorde punten in de Wiliams-bolide. "Dit heeft erg veel invloed gehad, want het liet zijn ware potentieel zien", aldus Tost. "Hij reed een fantastische race en maakte geen fouten. Daardoor was het een makkelijke keuze om voor hem te gaan." Met de komst van De Vries wordt er wel afscheid genomen van Gasly. "We gaan hem heel erg missen", moet de Oostenrijkse teambaas toegeven. "Pierre heeft ontzettend veel voor het team gedaan en er voor gezorgd dat we een stap voorwaarts hebben gemaakt. We hebben een succesvolle periode gehad met een overwinning in Monza en podiumfinishes in Brazilië en Bakoe." "Daarnaast heeft hij ook nog eens een goede persoonlijkheid. Hij is erg snel, professioneel en ik kan hem alleen maar bedanken voor zijn superieure werk met ons. Ik wens hem het beste."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi