Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Franz Tost

AlphaTauri-teambaas Tost haalt uit naar eigen team: "Ik vertrouw ze niet meer"

AlphaTauri-teambaas Franz Tost is op zijn zachtst gezegd niet tevreden met de huidige stand van zaken bij het team. Het vertrouwen in zijn engineers is weg na het bouwen van een auto met een waslijst aan problemen.

De Vries Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Ook in Saoedi-Arabië begon AlphaTauri nog niet heel overtuigend aan het weekend. In Bahrein scoorden Nyck de Vries en Yuki Tsunoda precies nul punten en tijdens de eerste training in Djedda stond alleen de Japanner in de top tien. Teambaas Franz Tost baalt van de performance, zo legt hij uit voor de microfoon van onder andere RacingNews365.

"We hadden een veel betere auto verwacht. Het was al lastig in Bahrain en het ziet er hier hopelijk iets beter uit. We willen met ten minste één auto Q3 bereiken, maar we moeten nog heel veel doen om de auto sneller te maken."

Tost is kritisch naar zijn team, want ondanks een aantal beloftes vallen de prestaties zwaar tegen bij AlphaTauri. "De engineers vertellen me dat ze progressie hebben geboekt, maar ik vertrouw ze niet meer. Ik wil betere rondetijden zien, dat is het enige wat telt!"

Wanneer de AlphaTauri-teambaas de vraag krijgt waarom het vertrouwen weg is, reageert Tost: "Ze hebben me verteld dat de auto fantastisch is en dat we veel vooruitgang boeken, maar dan komen we in Bahrein en staan we nergens! Wat moet ik dan zeggen?"

Waslijst aan problemen

Er moet volgens Tost nog genoeg veranderen voordat De Vries en Tsunoda beschikken over een competitieve bolide. "We hebben niet genoeg downforce, de auto is instabiel tijdens het remmen, de achterbanden raken telkens oververhit, we glijden van de apex... álles wat je nodig hebt voor een snelle ronde ontbreekt."

Om toch nog een beetje positief te blijven in Djedda ziet Tost toch nog een klein beetje verbetering. "De karakteristieken van het circuit zijn hier anders. Beide coureurs zijn nog niet helemaal tevreden met de auto en het voelt in ieder geval een stuk beter dan in Bahrein. We hebben nog problemen met onderstuur, maar voor de rest zien we het wel."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull