Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

AlphaTauri-teambaas Tost haalt uit naar eigen team: "Ik vertrouw ze niet meer"

AlphaTauri-teambaas Franz Tost is op zijn zachtst gezegd niet tevreden met de huidige stand van zaken bij het team. Het vertrouwen in zijn engineers is weg na het bouwen van een auto met een waslijst aan problemen.

Ook in Saoedi-Arabië begon AlphaTauri nog niet heel overtuigend aan het weekend. In Bahrein scoorden Nyck de Vries en Yuki Tsunoda precies nul punten en tijdens de eerste training in Djedda stond alleen de Japanner in de top tien. Teambaas Franz Tost baalt van de performance, zo legt hij uit voor de microfoon van onder andere RacingNews365 . "We hadden een veel betere auto verwacht. Het was al lastig in Bahrain en het ziet er hier hopelijk iets beter uit. We willen met ten minste één auto Q3 bereiken, maar we moeten nog heel veel doen om de auto sneller te maken." Tost is kritisch naar zijn team, want ondanks een aantal beloftes vallen de prestaties zwaar tegen bij AlphaTauri. "De engineers vertellen me dat ze progressie hebben geboekt, maar ik vertrouw ze niet meer. Ik wil betere rondetijden zien, dat is het enige wat telt!" Wanneer de AlphaTauri-teambaas de vraag krijgt waarom het vertrouwen weg is, reageert Tost: "Ze hebben me verteld dat de auto fantastisch is en dat we veel vooruitgang boeken, maar dan komen we in Bahrein en staan we nergens! Wat moet ik dan zeggen?"

Waslijst aan problemen

Er moet volgens Tost nog genoeg veranderen voordat De Vries en Tsunoda beschikken over een competitieve bolide. "We hebben niet genoeg downforce, de auto is instabiel tijdens het remmen, de achterbanden raken telkens oververhit, we glijden van de apex... álles wat je nodig hebt voor een snelle ronde ontbreekt." Om toch nog een beetje positief te blijven in Djedda ziet Tost toch nog een klein beetje verbetering. "De karakteristieken van het circuit zijn hier anders. Beide coureurs zijn nog niet helemaal tevreden met de auto en het voelt in ieder geval een stuk beter dan in Bahrein. We hebben nog problemen met onderstuur, maar voor de rest zien we het wel."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'