Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

AlphaTauri-teambaas verklaart aanblijven Tsunoda, looft Marko's project

AlphaTauri-teambaas Franz Tost legt uit waarom Yuki Tsunoda voor een derde jaar op rij bij AlphaTauri mag blijven, waarbij hij terloops een mooi compliment geeft aan Red Bull-adviseur Helmut Marko.

Yuki Tsunoda werd op donderdagmorgen door AlphaTauri als eerste coureur voor 2023 bevestigd. Het wordt zijn derde jaar bij het team, wat geheel past bij de filosofie van teambaas Franz Tost, zo blijkt uit zijn worden. "Zoals we hebben kunnen zien sinds hij bij dit team is gekomen, is Yuki een erg getalenteerd coureur, die zich dit seizoen bovendien heeft weten te verbeteren. De snelheid die hij recent laat zien is het bewijs van een steile leercurve, en dat toont aan dat hij een stoeltje in de Formule 1 verdient."

Tost dankt Red Bull

"Ik heb altijd al geroepen dat een coureur zeker drie jaar nodig heeft om zich de Formule 1 helemaal eigen te maken, dus ik ben blij dat hij de kans heeft gekregen om zijn ware potentieel te tonen", vervolgt Tost, dus daarmee lijkt aan te geven dat alles in handen lag van Red Bull. "Dit is een teken dat het coureursprogramma van Helmut Marko om coureurs van jongs af aan te begeleiden gedurende de juniorcategorieën werkt. Ik deel dan ook Yuki's woorden van dank aan Red Bull, AlphaTauri en Honda voor het aanhoudende vertrouwen in Yuki en voor de kans die hij heeft gekregen om nog een jaar te blijven."

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein