Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Franz Tost

AlphaTauri-teambaas verklaart aanblijven Tsunoda, looft Marko's project

AlphaTauri-teambaas Franz Tost legt uit waarom Yuki Tsunoda voor een derde jaar op rij bij AlphaTauri mag blijven, waarbij hij terloops een mooi compliment geeft aan Red Bull-adviseur Helmut Marko.

Tsunoda Tost
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Yuki Tsunoda werd op donderdagmorgen door AlphaTauri als eerste coureur voor 2023 bevestigd. Het wordt zijn derde jaar bij het team, wat geheel past bij de filosofie van teambaas Franz Tost, zo blijkt uit zijn worden.

"Zoals we hebben kunnen zien sinds hij bij dit team is gekomen, is Yuki een erg getalenteerd coureur, die zich dit seizoen bovendien heeft weten te verbeteren. De snelheid die hij recent laat zien is het bewijs van een steile leercurve, en dat toont aan dat hij een stoeltje in de Formule 1 verdient."

Tost dankt Red Bull

"Ik heb altijd al geroepen dat een coureur zeker drie jaar nodig heeft om zich de Formule 1 helemaal eigen te maken, dus ik ben blij dat hij de kans heeft gekregen om zijn ware potentieel te tonen", vervolgt Tost, dus daarmee lijkt aan te geven dat alles in handen lag van Red Bull.

"Dit is een teken dat het coureursprogramma van Helmut Marko om coureurs van jongs af aan te begeleiden gedurende de juniorcategorieën werkt. Ik deel dan ook Yuki's woorden van dank aan Red Bull, AlphaTauri en Honda voor het aanhoudende vertrouwen in Yuki en voor de kans die hij heeft gekregen om nog een jaar te blijven."

Ook interessant:

Deze indrukwekkende records kan Verstappen dit seizoen verbreken

Max Verstappen heeft al enkele records op zijn naam staan. Dit seizoen zou de Nederlander daar nog een hele bak aan indrukwekkende records aan toe kunnen voegen. Het gaat hier niet meer om de records van 'jongste ooit', maar om records die op naam staan van grote jongens als Michael Schumacher, Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. In onderstaande video vertelt Joris Mosterdijk welke records Verstappen kan verbreken.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Yuki Tsunoda

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

16 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022