Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pierre Gasly

AlphaTauri-kopstuk roemt Gasly: "Vertoont dezelfde eigenschappen als Verstappen"

AlphaTauri Technical Director Jody Egginton ziet verschillende overeenkomstige eigenschappen tussen coureurs Max Verstappen en Pierre Gasly. Egginton heeft ze beide zien opgroeien bij Toro Rosso.

Gasly Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Pierre Gasly is de coureur die vanuit Toro Rosso, het huidige AlphaTauri, naar het racewinnende Red Bull ging en vervolgens weer terug werd gezet naar Toro Rosso door tegenvallende prestaties. Er wordt over hem gesproken in de Beyond the Grid-podcast. Daarin bespreken host Tom Clarkson en Technical Director van AlphaTauri Jody Egginton onder andere de F1-carrière van de Fransman.

De Fransman won in 2016 de GP2-series (Formule 2) en debuteerde in 2017 in de Formule 1 bij Toro Rosso. Egginton zag al meteen overeenkomsten tussen Gasly en Max Verstappen en Carlos Sainz, die ook hun F1-carrières zijn gestart bij Toro Rosso.

"Ze hadden de karakteristieken van getalenteerde coureurs en Pierre vertoonde dezelfde eigenschappen. Ook in hoe hij zich vanaf dat punt heeft ontwikkeld, zijn een hoop overeenkomsten. Max en Carlos zijn daarin goede voorbeelden. Ze waren geweldig. Ze kwamen bij het team, waren meteen competitief, sterk toegewijd en werkten hard. Pierre toonde dezelfde eigenschappen. Ze zijn coureurs die uit hetzelfde hout zijn gesneden."

Van Red Bull naar Toro Rosso

Gasly zette in zijn eerste jaren bij Toro Rosso veelbelovende resultaten neer en werd in 2019 gepromoveerd naar Red Bull, nadat Daniel Ricciardo ervoor koos om de Oostenrijkse renstal te verlaten. De Fransman werd echter halverwege het seizoen teruggezet naar het zusterteam en vervangen door Alex Albon.

Egginton vertelt dat Gasly sterker terug kwam na het debacle bij Red Bull. "Hij kwam terug, sprong in de auto en was meteen geweldig. Het was alsof hij nooit weg was gegaan. We waren erg blij om weer met hem te mogen werken."

"Zoals vaak wordt gezegd, je leert van goede en slechte ervaringen. Hij kwam terug als een betere coureur en was mentaal sterk. Daarom was er ook geen drama, hij wist wat hij wilde." Toro Rosso was op dat moment grote stappen aan het maken, waardoor Gasly in Brazilië zelfs zijn eerste Formule 1-podium behaalde.

In het jaar daarop won Gasly de Grand Prix van Italië op Monza. "Hij heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de auto dus hij zat er meteen bovenop. Het was fantastisch."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben een structureel probleem

De Oostenrijkse GP was een enerverende. Want hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk over de Ferrari-problemen? Of van het wangedrag van enkele 'supporters' naast de baan?

9 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen