Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

AlphaTauri-kopstuk roemt Gasly: "Vertoont dezelfde eigenschappen als Verstappen"

AlphaTauri Technical Director Jody Egginton ziet verschillende overeenkomstige eigenschappen tussen coureurs Max Verstappen en Pierre Gasly. Egginton heeft ze beide zien opgroeien bij Toro Rosso.

Pierre Gasly is de coureur die vanuit Toro Rosso, het huidige AlphaTauri, naar het racewinnende Red Bull ging en vervolgens weer terug werd gezet naar Toro Rosso door tegenvallende prestaties. Er wordt over hem gesproken in de Beyond the Grid- podcast. Daarin bespreken host Tom Clarkson en Technical Director van AlphaTauri Jody Egginton onder andere de F1-carrière van de Fransman. De Fransman won in 2016 de GP2-series (Formule 2) en debuteerde in 2017 in de Formule 1 bij Toro Rosso. Egginton zag al meteen overeenkomsten tussen Gasly en Max Verstappen en Carlos Sainz, die ook hun F1-carrières zijn gestart bij Toro Rosso. "Ze hadden de karakteristieken van getalenteerde coureurs en Pierre vertoonde dezelfde eigenschappen. Ook in hoe hij zich vanaf dat punt heeft ontwikkeld, zijn een hoop overeenkomsten. Max en Carlos zijn daarin goede voorbeelden. Ze waren geweldig. Ze kwamen bij het team, waren meteen competitief, sterk toegewijd en werkten hard. Pierre toonde dezelfde eigenschappen. Ze zijn coureurs die uit hetzelfde hout zijn gesneden."

Van Red Bull naar Toro Rosso

Gasly zette in zijn eerste jaren bij Toro Rosso veelbelovende resultaten neer en werd in 2019 gepromoveerd naar Red Bull, nadat Daniel Ricciardo ervoor koos om de Oostenrijkse renstal te verlaten. De Fransman werd echter halverwege het seizoen teruggezet naar het zusterteam en vervangen door Alex Albon. Egginton vertelt dat Gasly sterker terug kwam na het debacle bij Red Bull. "Hij kwam terug, sprong in de auto en was meteen geweldig. Het was alsof hij nooit weg was gegaan. We waren erg blij om weer met hem te mogen werken." "Zoals vaak wordt gezegd, je leert van goede en slechte ervaringen. Hij kwam terug als een betere coureur en was mentaal sterk. Daarom was er ook geen drama, hij wist wat hij wilde." Toro Rosso was op dat moment grote stappen aan het maken, waardoor Gasly in Brazilië zelfs zijn eerste Formule 1-podium behaalde. In het jaar daarop won Gasly de Grand Prix van Italië op Monza. "Hij heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de auto dus hij zat er meteen bovenop. Het was fantastisch."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"