Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Alpine-baas sneert naar Piastri: "Had meer integriteit van hem verwacht"

Oscar Piastri heeft achter de rug van Alpine om een contract getekend bij McLaren, terwijl zijn huidige werkgever er vanuit ging dat hij volgend jaar het zitje van de vertrokken Fernando Alonso zou overnemen. Teambaas Otmar Szafnauer is niet te spreken over de actie van de jonge coureur.

Piastri Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toen Fernando Alonso besloot om een contract te tekenen bij Aston Martin, schoof Alpine direct Oscar Piastri naar voren. De jonge Australiër blijkt echter een contract te hebben getekend bij McLaren, dat hem als vervanger ziet van Daniel Ricciardo.

Aankomende maandag gaat het CRB, het Contract Recognition Board, van de Formule 1 oordelen over de situatie. Wie heeft in 2023 recht op de diensten van Piastri? In gesprek met Sky Sports bespreekt teambaas Otmar Szafnauer de bijzondere situatie.

Het team wilde Alonso geen meerjarig contract geven. Men denkt namelijk dat hij niet lang meer op zo'n hoog niveau kan presteren. "Fernando is een tweevoudig kampioen, die nog steeds op een hoog niveau presteert. Hopelijk duurt dat niet te lang meer, want hij gaat bij ons weg. Maar dat gaat ook niet eeuwig duren."

Het is afwachten wat er gebeurd in de situatie Piastri. Maandag komt daar meer duidelijkheid over. "We moeten nu vooruit kijken en het zitje vullen met de best mogelijke coureur. Nu gaan we op maandag eerst naar het Contract Recognition Board, om te zien wat daar uitrolt. Daarna kunnen we gaan onderhandelen. Oscar heeft namelijk een contract getekend bij McLaren."

Integriteit

Szafnauer kan er met zijn hoofd niet bij dat Piastri achter de rug van Alpine zo'n spelletje heeft gespeeld. In november vorig jaar tekende de F2-kampioen een contract, waardoor hij dit jaar door Alpine klaargestoomd zou worden voor een F1-zitje. Die voorbereiding is nu allemaal in het voordeel van McLaren, tot irritatie van de teambaas.

"Oscar is een veelbelovende jonge coureur die nog niet in de Formule 1 heeft gereden. Ik had gewild dat hij wat meer integriteit had. Hij heeft afgelopen november namelijk een contract getekend bij ons en wij hebben er aan onze kant alles aan gedaan om hem voor te bereiden op de Formule 1."

"En hij zou volgens die deal volgend jaar racen voor Alpine, of racen in een zitje waar wij hem de komende drie jaar zouden plaatsen. Ik had graag gewild dat Oscar had zich herinnerd wat hij in november vorig jaar heeft ondertekend, waar hij toen aan is begonnen", hekelt Szafnauer.

Wie dan?

Gevraagd of het nu Ricciardo zal worden die in het zitje terecht komt, wil Szafnauer daar nog weinig over kwijt. Wel ligt de andere Australiër heel goed in het team waar hij in 2019 en 2020 voor reed. Of hij echter ook nog zo geliefd is bij de hoge bazen die hem zagen vertrekken naar McLaren, dat is weer een tweede vraag...

"Het team is lovend over Ricciardo en de periode dat hij hier was. We hebben die strategische discussies over het zitje nog niet gehad, maar iedereen die ik heb gesproken binnen het team heeft hem en zijn skills als coureurs en motivator heel erg hoog zitten."

"Ik weet echter niet of de grote baas overtuigd moet worden", aldus Szafnauer.

Ook interessant:

Ben jij sneller dan een F1-team? Speel de pitstop challenge en win vette prijzen!

Een F1-team wisselt in een slordige twee seconden vier banden. Hoe snel ben jij? En ben je sneller dan jouw vrienden? Check het nu!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Oscar Piastri

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen