Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Alpine-baas stelt niet al te ambitieuze doelen voor komend F1-seizoen

Als het aan Alpine-baas Laurent Rossi ligt, dan eindigt zijn team dit jaar in de top vijf. Net als vorig jaar en het jaar daarvoor toen de renstal nog Renault heette.

Na een overwinning in 2021 en meerdere podiumfinishes, is men bij Alpine positief gestemd. CEO Laurent Rossi hoopt dat het fabrieksteam voort kan bouwen op de goede prestaties in het vorige seizoen. Tijdens de launch van de A522, spreekt hij van een geslaagd 2021.

"Vorig jaar was het eerste jaar voor het team. We hebben veel geleerd, gedurende het hele jaar. We hebben geleerd wat er wel werkte en wat niet. Wat we moeten koesteren en wat we moesten verbeteren en versterken", legt de Fransman uit.

"We hebben zelfs geleerd in 2021 hoe het was om weer te winnen! In 20 van de 22 races hebben we geschoord en dat is een goede score. We hebben onze vijfde plek in het kampioenschap weten te behouden en dat was ook ons doel. Missie voltooid!"

Alpine presenteert de nieuwe A522 van Alonso en Ocon

Op maandag 21 februari onthulde Alpine de Formule 1-bolide voor komend seizoen. De A522, waarmee Fernando Alonso en Esteban Ocon meet in actie komen, zie je hier in vol ornaat.

Bekijk het album

De missie van vorig jaar was: de vijfde plek bewaren. Dit jaar ook, en in het proces moet men weer stappen vooruit maken ten opzichte van de vorige jaren, oordeelt Rossi. "We moeten blijven leren. We moeten onze performance blijven verbeteren."

"Tijdens onze reis terug naar de top, onze reis van 100 races, moeten we elke keer weer blijven leren. Sportief gezien moeten we dus op zijn minst in de top vijf eindigen."

Makkelijk wordt dat niet, erkent de Alpine-leidsman, want door de nieuwe regels kan er van alles gebeuren. "Tot zover hebben we al onze ontwikkelingsdoelen bereikt in onze fabrieken, maar we moeten wel realistisch blijven."

"De nieuwe regels zullen het hele Formule 1-landschap veranderen. Alles zal overhoop worden gegooid en dat is spannend. We weten pas echter waar we staan als iedereen de baan op gaat."

"In de tussentijd moeten we ons best doen en het belangrijkste is dat we vooruitgang, vooruitgang en nog eens vooruitgang boeken", hamert hij erop los. "We hebben een duidelijke roadmap uitgestippeld. Ongeacht de plek waar we aan het begin van het seizoen zullen staan, is het het belangrijkste waar we zullen eindigen aan het einde van het jaar."

Ook interessant:

Video: Alpine onthult de nieuwe A522 en brengt roze terug naar F1

De nieuwe, roze Alpine A522 werd op maandagavond onthuld. Check de mooie verschijning hieronder in de video.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Presentatie nieuwe Formule 1-auto's 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen klaar Drama voor leidende Verstappen en Palou in virtuele 12 uur van Sebring