Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alpine-baas stelt niet al te ambitieuze doelen voor komend F1-seizoen

Als het aan Alpine-baas Laurent Rossi ligt, dan eindigt zijn team dit jaar in de top vijf. Net als vorig jaar en het jaar daarvoor toen de renstal nog Renault heette.

Na een overwinning in 2021 en meerdere podiumfinishes, is men bij Alpine positief gestemd. CEO Laurent Rossi hoopt dat het fabrieksteam voort kan bouwen op de goede prestaties in het vorige seizoen. Tijdens de launch van de A522, spreekt hij van een geslaagd 2021. "Vorig jaar was het eerste jaar voor het team. We hebben veel geleerd, gedurende het hele jaar. We hebben geleerd wat er wel werkte en wat niet. Wat we moeten koesteren en wat we moesten verbeteren en versterken", legt de Fransman uit. "We hebben zelfs geleerd in 2021 hoe het was om weer te winnen! In 20 van de 22 races hebben we geschoord en dat is een goede score. We hebben onze vijfde plek in het kampioenschap weten te behouden en dat was ook ons doel. Missie voltooid!"

De missie van vorig jaar was: de vijfde plek bewaren. Dit jaar ook, en in het proces moet men weer stappen vooruit maken ten opzichte van de vorige jaren, oordeelt Rossi. "We moeten blijven leren. We moeten onze performance blijven verbeteren." "Tijdens onze reis terug naar de top, onze reis van 100 races, moeten we elke keer weer blijven leren. Sportief gezien moeten we dus op zijn minst in de top vijf eindigen." Makkelijk wordt dat niet, erkent de Alpine-leidsman, want door de nieuwe regels kan er van alles gebeuren. "Tot zover hebben we al onze ontwikkelingsdoelen bereikt in onze fabrieken, maar we moeten wel realistisch blijven." "De nieuwe regels zullen het hele Formule 1-landschap veranderen. Alles zal overhoop worden gegooid en dat is spannend. We weten pas echter waar we staan als iedereen de baan op gaat." "In de tussentijd moeten we ons best doen en het belangrijkste is dat we vooruitgang, vooruitgang en nog eens vooruitgang boeken", hamert hij erop los. "We hebben een duidelijke roadmap uitgestippeld. Ongeacht de plek waar we aan het begin van het seizoen zullen staan, is het het belangrijkste waar we zullen eindigen aan het einde van het jaar."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024