Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alpine deelt tik uit aan Mercedes en plaatst zich achter Red Bull en Ferrari

Na een teleurstellend raceweekend in Singapore gaat het bij Alpine stukken beter in Japan. Esteban Ocon en Fernando Alonso plaatsten zich in de kwalificatie achter topteams Red Bull en Ferrari.

Na een debacle op het stratencircuit van Singapore, waarbij Esteban Ocon en Fernando Alonso beiden de finish niet haalden, gaat het in Japan alles behalve slecht. Het is nog afwachten hoe het Alpine af gaat in de race, maar in de kwalificatie werd een belangrijke stap gezet richting een goed resultaat. Ocon kwalificeerde zich op de vijfde plaats achter de Red Bull- en Ferrari-coureurs en Alonso start zondag vanaf P7. Hiermee staat de Franse renstal er net wat beter voor dan Mercedes. Het team is vanzelfsprekend zeer tevreden over het resultaat op zaterdag. "Ik ben blij met de zaterdag en hoe het weekend tot nu toe verloopt", zo trapt Ocon af. "De vijfde startplaats is een fantastisch resultaat voor ons, vlak achter Red Bull en Ferrari." "Na de teleurstelling van afgelopen weekend (in Singapore, red.) is het erg fijn om op deze manier terug te slaan en ons potentieel te laten zien. De upgrades werken goed en onze auto past goed bij dit circuit. We bevinden ons in een goede positie om met beide auto's punten te scoren."

Alonso kijkt naar Verstappen en Leclerc

Tweevoudig wereldkampioen Alonso start vanaf de zevende plaats achter Lewis Hamilton en ziet kansen in Japan, mochten de weergoden een handje helpen. "We zijn nog competitiever in natte weersomstandigheden, dus ik hoop dat het weer op zondag wisselvallig is. Als het een chaotische race wordt, dan hebben we minder te verliezen dan de auto's voor ons. Zij vechten voor de titels." "De auto voelt al het hele weekend fantastisch aan en ik ben verrast over het feit dat alle teams zó dicht op elkaar zitten. Er zitten slechts een paar tienden tussen meerdere auto's. Ik kijk uit naar de race op zondag en als er wat regen is, dan blijven we gefocust en mikken we op een top vijf-finish", aldus Alonso.

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst