Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

'Alpine hoopt snel nieuwe teambaas te presenteren'

Het is een hectisch raceweekend voor Alpine in België. Het Franse F1-team lijkt over te stappen op Mercedes-motoren en daarnaast stopt Bruno Famin als teambaas. Alpine hoopt dan ook snel zijn opvolger wereldkundig te maken.

Gasly FP1 Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nadat RacingNews365 bekend maakte dat Bruno Famin zijn rol als teambaas zou gaan verlaten bij Alpine, dook al snel de naam van Oliver Oakes op in de internationale media. De Brit werd naar voren geschoven als de ideale kandidaat om Famin op te volgen en Alpine hoopt de huidige teambaas van het Hitech F2-team snel te presenteren. Formula.hu laat weten dat dit zelfs al tijdens of net na het GP-weekend in Spa kan gebeuren, al is dat afhankelijk van de laatste gesprekken tussen de beide partijen.

Gezien de snelle ontwikkelingen bij Alpine en Renault, kan men ook nog voor rust kiezen en de aankondiging pas net voor de Grand Prix van Nederland doen. Duidelijk is in ieder geval dat Alpine hoopt Oakes zo snel mogelijk binnen te halen. 

Oakes was een talentvolle coureur die zijn autosportcarrière op een jonge leeftijd beëindigde om zich zo te focussen op leidinggevende functies. Dit deed Oakes zeer succesvol door een eigen kartteam te beginnen en ook een managementbureau voor coureurs op te zetten. Vanaf 2015 is hij de teambaas van Hitech GP, het succesvolle opleidingsteam dat bijvoorbeeld actief is in het Formule 2 en Formule 3-kampioenschap. 

Daar maakte Oakes zoveel indruk dat zijn naam eerder al gelinkt werd aan de Red Bull-familie. Oakes kwam als coureur uit voor het Red Bull Junior Team en daar is men hem dan ook niet uit het oog verloren. Zo werd Oakes in het verleden gelinkt aan rollen bij zowel Red Bull Racing als het huidige VCARB-team. Tot een overstap naar de Formule 1 kwam het dus nog niet, maar nu op 36-jarige leeftijd is Oakes hard op weg om de teambaas bij Alpine te worden. 

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'