Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Fernando Alonso

Alpine-kopstuk corrigeert beeld van 'lastige' Alonso: "De juiste houding, nietwaar?"

Fernando Alonso heeft de reputatie dat hij binnen een team moeilijk is om mee te werken, zeker als de zaken niet helemaal lekker lopen. In een exclusief interview met RacingNews365 echter laat de Chief Technical Officer van Alpine, Pat Fry, een heel ander geluid klinken.

Alonso
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

Alpines Chief Technical Officer Pat Fry roemt Fernando Alonso om zijn uitstekende werk dat hij verrichte tijdens zijn comebackseizoen in 2021. Hij keerde na twee afwezigheid terug op de Formule 1-grid en werkt momenteel zijn negentiende campagne af in de Formule 1.

Gedurende zijn carrière werkte de Spanjaard gedurende meerdere stints met Fry, achtereenvolgens bij Ferrari, McLaren en Alpine. Sterker nog, in zeven van de voorbije veertien jaren werkten de twee met elkaar samen.

In een exclusief interview met RacingNews365 geeft Fry aan hoe het werkelijk is om met Alonso samen te werken. Hij heeft immers de reputatie lastig te zijn, zeker als de dingen niet gaan zoals hij graag zou willen. Dat stukje lijkt Fry in ieder geval niet te herkennen.

Naast de berg aan ervaring die Alonso met zich meebrengt, roemt Fry Alonso tevens om zijn toewijding aan de Formule 1 en aan het team van Alpine.

"Er is sprake van een enorme rijkdom aan ervaring. Hij heeft met zoveel verschillende auto's gereden. Wij profiteren er van dat hij zodoende in onze auto kan stappen en ons direct weet te vertellen wat belangrijk is."

Fry zeer onder de indruk van comebackjaar Alonso

"Wat nog meer buiten kijf staat is dat hij absoluut alles geeft. Hij is volledig toegewijd en diezelfde toewijding verwacht hij ook van ons en ik denk dat dat de juiste houding is, nietwaar?", vervolgt Fry zich hardop afvragend. "Dat helpt."

De toewijding van Alonso vond Fry met name in 2021 imposant om te zien. Hij roemt Alonso om de manier waarop hij wist terug te komen na moeilijke momenten, zoals bijvoorbeeld na de Grand Prix van Emilia-Romagna, waarin hij in de kwalificatie niet verder kwam dan P15, om vervolgens in de race beslag te leggen op één puntje.

"Vorig jaar deed hij het voortreffelijk. Om het team op sleeptouw te nemen en mee op te bouwen zoals hij deed na die moeizame kwalificatie... hij kwam daar sterker uit. De toewijding is er overduidelijk en dat is iets heel goeds."

Interviews RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull