Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alpine-kopstuk corrigeert beeld van 'lastige' Alonso: "De juiste houding, nietwaar?"

Fernando Alonso heeft de reputatie dat hij binnen een team moeilijk is om mee te werken, zeker als de zaken niet helemaal lekker lopen. In een exclusief interview met RacingNews365 echter laat de Chief Technical Officer van Alpine, Pat Fry, een heel ander geluid klinken.

Alonso
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

Alpines Chief Technical Officer Pat Fry roemt Fernando Alonso om zijn uitstekende werk dat hij verrichte tijdens zijn comebackseizoen in 2021. Hij keerde na twee afwezigheid terug op de Formule 1-grid en werkt momenteel zijn negentiende campagne af in de Formule 1.

Gedurende zijn carrière werkte de Spanjaard gedurende meerdere stints met Fry, achtereenvolgens bij Ferrari, McLaren en Alpine. Sterker nog, in zeven van de voorbije veertien jaren werkten de twee met elkaar samen.

In een exclusief interview met RacingNews365 geeft Fry aan hoe het werkelijk is om met Alonso samen te werken. Hij heeft immers de reputatie lastig te zijn, zeker als de dingen niet gaan zoals hij graag zou willen. Dat stukje lijkt Fry in ieder geval niet te herkennen.

Naast de berg aan ervaring die Alonso met zich meebrengt, roemt Fry Alonso tevens om zijn toewijding aan de Formule 1 en aan het team van Alpine.

"Er is sprake van een enorme rijkdom aan ervaring. Hij heeft met zoveel verschillende auto's gereden. Wij profiteren er van dat hij zodoende in onze auto kan stappen en ons direct weet te vertellen wat belangrijk is."

Fry zeer onder de indruk van comebackjaar Alonso

"Wat nog meer buiten kijf staat is dat hij absoluut alles geeft. Hij is volledig toegewijd en diezelfde toewijding verwacht hij ook van ons en ik denk dat dat de juiste houding is, nietwaar?", vervolgt Fry zich hardop afvragend. "Dat helpt."

De toewijding van Alonso vond Fry met name in 2021 imposant om te zien. Hij roemt Alonso om de manier waarop hij wist terug te komen na moeilijke momenten, zoals bijvoorbeeld na de Grand Prix van Emilia-Romagna, waarin hij in de kwalificatie niet verder kwam dan P15, om vervolgens in de race beslag te leggen op één puntje.

"Vorig jaar deed hij het voortreffelijk. Om het team op sleeptouw te nemen en mee op te bouwen zoals hij deed na die moeizame kwalificatie... hij kwam daar sterker uit. De toewijding is er overduidelijk en dat is iets heel goeds."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"