Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alpine: "Ons imago is niet geschaad door het Piastri-verhaal"

Otmar Szafnauer vindt niet dat de soap rondom Oscar Piastri negatief is geweest voor het imago van Alpine. Op het asfalt, daar wordt het imago opgebouwd.

De afgelopen weken waren (en zijn) de ogen van menig Formule 1-volger gericht op Alpine. De Franse renstal heeft voor 2023 vooralsnog één coureur vastgelegd en is op zoek naar een nieuwe coureur nadat Fernando Alonso onverwachts aankondigde voor Aston Martin te gaan rijden. Oscar Piastri zou het stoeltje van Alonso overnemen, dachten ze, maar de F2-kampioen van 2021 gaat naar McLaren. Alpine raakte dus twee coureurs kwijt in een korte periode. Niet fijn natuurlijk, maar is het bepalend voor het imago van het team? Otmar Szafnauer vindt in ieder geval van niet, zo legt hij uit voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Ik denk dat het imago van Alpine gebaseerd is op wat er op het asfalt gebeurt en op hoe wij presteren." "Dat is waar wij ons nu ook op focussen", aldus de teambaas van het voormalige Renault. "We doen wat we kunnen. Niet alleen voor het huidige seizoen, maar ook voor de komende jaren om het team te verbeteren."

Alpine nog altijd gefocust op het vijfjarenplan

Szafnauer legt uit dat Alpine nog altijd gefocust is op het vijfjarenplan. Het doel van de Franse renstal is om in vijf jaar een wereldkampioenschap te winnen en zich dus te mengen tussen de topteams. Onderdeel hiervan is het opschalen van het aantal werknemers naar meer dan 900 personen, waardoor ze zich qua werkkracht kunnen vergelijken met teams als Mercedes, Ferrari en Red Bull. "We zijn bezig met het opleiden van nieuw personeel, we spenderen veel geld op nieuwe tools en we begrijpen wat nodig is om ons te mengen in de top drie. Het winnen van een wereldkampioenschap binnen vijf jaar, dat is ons doel. We hebben alles in huis om dat te laten gebeuren. Het beste voor Alpine's imago is winnen op het circuit en dat gaan we dus ook proberen", zo sluit Szafnauer af.

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"