Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

'Alpine staat op het punt om verder te gaan met nieuwe teambaas'

Bruno Famin is op dit moment de teambaas bij Alpine, waar hij de opvolger is van Otmar Szafnauer. Na de Grand Prix van België in 2023 werd Szafnauer de deur gewezen, waarna de Fransman het stokje (tijdelijk) overnam. Een jaar later lijkt nota bene de GP van België van 2024 echter de laatste race van Famin als teambaas te worden. De Fransman staat namelijk op het punt om te stoppen als teambaas.

XPB 1282781 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de Grand Prix van België in 2023 werd bekend dat Otmar Szafnauer aan de kant werd geschoven als teambaas van Alpine. Een jaar later staat Alpine opnieuw op het punt om een nieuwe teambaas aan te stellen, zo heeft RacingNews365 begrepen van bronnen in de paddock in Hongarije. De huidige teambaas van Alpine, Bruno Famin, zou namelijk aftreden als teambaas na de GP van België van aankomend weekend. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij wel bij Alpine of Renault betrokken blijven, maar gaat hij een andere rol vervullen.

Sinds dat Flavio Briatore is aangesteld als adviseur van Luca de Meo, de CEO van Renault, is het duidelijk dat er een andere wind waait bij Alpine. Briatore wil dingen veranderen bij het Franse team en dat wil hij doen door rigoureuze beslissingen te nemen. Zo staat Briatore met Alpine op het punt om afscheid te nemen van de Renault-motor om deze per 2026 te vervangen door een Mercedes-motor.

Naast de waarschijnlijke verandering van de motorleverancier, staat het team nu dus ook op het punt om Famin te vervangen. Alpine voert gesprekken met meerdere kandidaten. 

De verwachting is dat Alpine al op korte termijn, waarschijnlijk na de GP van België, bekend zal maken wie de opvolger wordt van Famin. Andermaal laat Briatore daarmee zien dat Alpine het anders wil gaan aanpakken. Onder leiding van de flamboyante Italiaan wil men snel doorpakken. Andere opvallende beslissingen in de komende weken en maanden zijn dan ook zeker niet uitgesloten. RacingNews365 heeft Alpine benaderd voor een reactie.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'