Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Bruno Famin

Alpine-teambaas is klip en klaar: "Zetten Ocon niet aan de kant"

De onderlinge verhoudingen tussen Alpine, Esteban Ocon en Pierre Gasly zijn al niet al te best en daar werd in Canada weer een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd. Toch moet niet worden gedacht dat Ocon nu in een mindere positie zit, benadrukt teambaas Bruno Famin stellig.

Ocon Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er ontstond een opmerkelijke situatie aan het einde van de Grand Prix van Canada. Daar waar Esteban Ocon op de negende plek reed, lag teamgenoot Pierre Gasly op P10. Over de boardradio werd Ocon echter verteld dat hij Gasly voorbij moest laten. Dat deed hij uiteindelijk ook, maar wel onder de voorwaarde dat hij die plek terug zou krijgen. Dat gebeurde echter niet en dat zorgde voor woede bij Ocon. "Ik heb gedaan wat ik moest doen, maar jullie niet. Dat is hoe het is", zo zei de Fransman.

Teambaas Bruno Famin gaat nu in op een prangende vraag: krijgt Ocon nog steun vanuit het team? "Ik denk dat Esteban kan rekenen op de hulp van het hele team om het beste resultaat te behalen, want als Esteban het beste resultaat behaalt, helpt dat het team om het best mogelijke resultaat te behalen. En we rekenen erop dat Esteban alles zal brengen wat hij kan brengen voor het team", zo vertelt Famin tegen Autosport

"Ik zeg het zo, maar dat zou niet moeten. Esteban maakt namelijk deel uit van het team. De coureur, monteur en engineer: iedereen moet zijn steentje bijdragen om het best mogelijke resultaat voor het team te behalen. En de coureur maakt deel uit van het team."

Ocon heeft het zichzelf de laatste tijd niet makkelijk gemaakt bij Alpine, onder andere door zijn crash met Gasly in Monaco. Toch is Famin heel duidelijk dat het Franse team hem niet in de weg gaat zitten qua performance. "We zullen Esteban helemaal niet aan de kant zetten. Hij heeft precies dezelfde voorwaarden als Pierre, ze zitten op hetzelfde niveau en hebben dezelfde status."

"We weten dat ze heel dicht bij elkaar zitten qua performance en het zou niet goed zijn voor iemand om iets anders te gaan doen. Nogmaals, het gaat om het teambelang: het belang van Alpine staat voorop." Daarbij kan het team de punten goed gebruiken in het constructeurskampioenschap, want daar is de Franse equipe pas op de achtste plek terug te vinden.

Als Famin de vraag krijgt of hij zich momenteel zorgen maakt dat Ocon niet als eerste aan het teambelang denkt nu hij weet dat hij zijn carrière bij een ander team voort zal zetten, gaf hij het volgende, veelzeggende antwoord. "Ik maak me niet meer zorgen dan voorheen..."

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Hongarije 2024