Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Alpine-teambaas verwijst kritiek op Briatore naar de prullenbak

Alpine bevestigde onlangs de komst van Flavio Briatore als uitvoerend adviseur. Daar kwam nogal wat kritiek op, iets wat volgens de teambaas van Alpine absoluut niet gegrond is.

Briatore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Flavio Briatore is terug in de Formule 1. De Italiaan keert als adivseur terug bij het Franse team, waar hij in het verleden zo succesvol was als teambaas. In deze periode won het team uit Endstone, toen nog onder de naam 'Renault' twee keer achter elkaar de wereldtitel met Fernando Alonso als grote ster. Echter het verleden van Briatore is niet alleen maar rozengeur en maneschijn.

Want een van de grootste schandalen uit de sport, crashgate, werd uitgevoerd onder zijn leiding. Briatore werd er hard voor gestraft en was nooit meer welkom in de Formule 1-paddock. Die straf werd uiteindelijk teruggedraaid, maar zorgt nog altijd voor controverse. De huidige teambaas van Alpine, Bruno Famin, heeft Briatore gesteund om een impuls te geven aan Alpine, dat dit seizoen tot nu toe worstelde met de resultaten.

"Ik vind het verleden niet zo erg", zo vertelt Famin aan de media, waaronder RacingNews365. "Ik kijk altijd naar de toekomst en probeer te krijgen wat we kunnen krijgen om ons team beter te maken. En dat is echt ons doel. Wat ik zie in Flavio als adviseur van het team, is de mogelijkheid om zijn ervaring te gebruiken en ons te helpen. Hij heeft een zeer hoog kennisniveau van de Formule 1. Hij kent veel mensen. En ik weet zeker dat hij ons zal helpen om het team sneller en beter te ontwikkelen. Dat is alles."

'Alle beschikbare middelen'

Alpine heeft tot op heden slechts vijf punten gescoord in de eerste negen races, waardoor het achtste staat in het constructeurskampioenschap. Het team lijkt het diepste dal gehad te hebben, maar zit nog altijd in de hoek waar de klappen vallen. Famin heeft er echter alle vertrouwen in dat de komst van Briatore en de inbreng van de nieuwe technisch directeur, David Sanchez, het team omhoog zal helpen.

"Er is een duidelijk doel om de concurrentiepositie van het team zo snel mogelijk te verbeteren", aldus Famin. "En we zijn op zoek naar krachtige steun. We zijn erg blij dat David Sanchez ons een zeer goede nieuwe kans heeft geboden. We hebben deze kans snel kunnen grijpen. En hetzelfde geldt voor Flavio, ik denk dat het doel is om het team zo snel mogelijk beter te maken en te rekenen op de kennis, het netwerk en de invloed van Flavio bij ons, dat is een aanwinst. We maken gebruik van alle beschikbare middelen en we blijven zoeken naar nieuwe middelen om het team sterker te maken."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Oostenrijk 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'