Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alpine F1 Team

Alpine verrassend genoeg sneller dan Perez tijdens vrije training: "Heel positief dit"

Alpine zat er goed bij tijdens de trainingen in Australië. Tijdens de tweede training sloot Fernando Alonso zelfs aan bij Sergio Perez. Het belooft veel goeds, al hangt de vlag zeker nog niet uit bij de Franse renstal.

Alonso Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alpine
In het middenveld van de Formule 1 zijn de verschillen klein, maar Alpine lijkt duidelijk in de voorste regionen van het middenveld rond te rijden. Net als tijdens de vorige twee Grands Prix-weekenden gaat het vooralsnog goed met de Franse renstal in Australië.

In de tweede training bewezen Fernando Alonso en in mindere mate Esteban Ocon dat ze zich kunnen mengen in de strijd om de plaatsen achter Ferrari en Red Bull. Als Alonso zijn vorm van vrijdag doorzet, kan hij misschien zelfs Sergio Perez verrassen. In VT2 was de Spanjaard namelijk sneller dan de Red Bull-coureur.

Alonso gematigd positief

Alonso was de Alpine-coureur die het meest opviel, want hij wist op ongeveer een halve seconde van snelste man Leclerc te blijven. Het gat naar de volgende coureur uit het middenveld - Ocon niet meegerekend - was een halve seconde. Dat is een gezonde marge op weg naar de kwalificatie!

Zelf blijft de Spanjaard nog rustig. "We hadden wat kleine dingen die ons vertraagden in VT1, maar alsnog wat het een vrij normale dag voor ons. We hebben een mooie hoeveelheid meters kunnen rijden en tijdens beide trainingen hebben we veel informatie kunnen verzamelen."

"Er zijn wel wat balansproblemen die we nog op moeten lossen, vooral tijdens de lange runs met meer brandstof aan boord. De veranderingen aan het circuit zijn positief en het rondje voelt veel fijner aan, al weet ik nog niet zeker of het ook gaat zorgen voor meer inhaalacties op zondag. We gaan het zien!"

Ocon: "Hele positieve dag!"

Ocon klonk ondanks zijn achterstand van 0,3 seconden op teamgenoot Alonso een stuk opgewekter na VT2. "Dit was een hele positieve dag voor het team, met beide auto's in de top tien in allebei de trainingen. Het draait echter om de zaterdag en de zondag. Het gaat weer heel spannend worden in het middenveld, net als in Bahrein en Djedda."

"De competitie zit dicht op elkaar, zeker in het middenveld, dus we moeten hard aan de bak voor de kwalificatie", vervolgt de eenmalige GP-winnaar. "Het wordt heel spannend en hopelijk kan het team op zaterdag opnieuw een hele positieve dag beleven, zodat we een goede uitgangspositie hebben tijdens de race!"

Sportief Directeur Alan Permane is tot slot ook positief gestemd. "We zijn redelijk tevreden met de prestaties, maar hebben nog werk te verrichten. Vooral moeten we aan de bak met de zachte banden, omdat we daar in de eerste getimede snelle ronde nog niet alles uit weten te halen."

"We hebben de medium en de harde banden uitgeprobeerd in combinatie met veel brandstof aan boord en de prestaties lijken overeen te komen met onze simulaties. Inhalen zal op zondag lastig worden, dus het is essentieel om op zaterdag in de kwalificatie het maximale te halen uit alle elementen."

Ook interessant:

Verstappen geniet voorzichtig, Hamilton ten einde raad

Verstappen voelt zich goed in Australië, terwijl Hamilton ten einde raad was na de vrijdagse trainingen. Al het nieuws na de vrije training in een korte video, die hieronder te zien is.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022