Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Andretti haalt keihard uit naar 'hebzuchtige' F1-teams: "Gaat ze allemaal om het geld"

Michael Andretti baalt van de negatieve geluiden uit de hoek van de Formule 1-teams. Vrijwel niemand lijk écht enthousiast te zijn over de komst van Andretti als een nieuw F1-team. Michael vindt het maar hebzuchtig van de teambazen.

Onlangs werd bekendgemaakt dat Andretti en Cadillac de handen ineenslaan en toe willen treden tot de Formule 1. FIA-president Mohammed Ben Sulayem was meer dan enthousiast, maar binnen de paddock klinkt het al maanden niet echt alsof de teams zitten te wachten op een nieuw team. Het is volgens Michael Andretti meer dan logisch waarom. "Het gaat allemaal om het geld", zegt hij in gesprek met Forbes . "Ten eerste denken ze dat ze een tiende van het prijzengeld zien verwateren, maar ze zijn ook heel hebzuchtig en denken gelijk dat we alle Amerikaanse sponsoren zullen afpakken." "Het is allemaal hebberigheid en ze kijken naar zichzelf, in plaats van dat ze kijken naar wat in het algemeen beter is voor de groei van de sport", aldus een merkbaar geïrriteerde Andretti.

Andretti niet verrast door reactie F1-teams

Ondanks het feit dat Andretti zich stoort aan de bestaande Formule 1-teams, is hij niet verrast door de allerminst enthousiaste reactie van de bestaande renstallen. "In de Formule 1 letten de eigenaren vooral op zichzelf, niet op wat het beste is voor de sport. Dat is het verschil tussen Mohammed (FIA-president Ben Sulayem, red.) en de teameigenaren. Mohammed let wel op de toekomst van de sport." "Hij snapt het. Hij is zelf een racer en begrijpt dat de raceklasse nog een of twee extra teams nodig heeft." Naast de FIA ziet Andretti toch nog een aantal voorstanders van een nieuw F1-team op de grid. Hij wijst naar McLaren-CEO Zak Brown en naar Alpine. "Zak wil doen wat hij kan om ons daar te krijgen en Alpine doet dat ook." "Zak en Alpine zijn twee bondgenoten. Zak is zelfs een vriend én een bondgenoot. Hij geeft me advies en helpt me waar nodig. Ik heb hem ook veel geholpen toen hij naar IndyCar kwam. Het is een vriendschap dat beide kanten op werkt", aldus de zoon van Mario Andretti.

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"