Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Kimi Antonelli

Antonelli onthult winnend telefoontje met Wolff

Gaat ie nu wel of niet de stap maken naar de Formule 1? Andrea Kimi Antonelli zegt zelf nog niet te weten of hij volgend jaar voor Mercedes rijdt? Wel is hij ontzettend blij met de band die hij heeft met teambaas Toto Wolff.

Antonelli
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hij debuteert dit seizoen in de Formule 2 en de kans dat hij volgend jaar de opvolger wordt van Lewis Hamilton bij Mercedes in de F1 wordt steeds groter. De wereld van het Italiaanse racetalent Andrea Kimi Antonelli staat sinds een half jaar volledig op zijn kop. 

Dat hij in de F2 dit seizoen nog niet zoveel heeft gewonnen als hij vorig jaar in het FRECA deed, verbaast hem niet. "Ik had nooit verwacht dat ik meteen naar F2 zou gaan", zegt hij in gesprek met Motorsport.com. "Toen ze me vertelden dat dit het plan was, dacht ik dat het een grote sprong zou zijn, omdat je normaal gesproken eerst naar F3 gaat, maar tegelijkertijd sprak de uitdaging me meteen aan."

Dat winnen niet vanzelfsprekend zou zijn, had Antonelli ingecalculeerd. "Ik had niet de illusie om naar F2 te komen en alles te winnen, ik was me er altijd van bewust dat de sprong vanuit de Formule Regional heel uitdagend zou zijn en ik was me ervan bewust dat ik nog veel moest leren, wat ik nog steeds doe."

De geruchten over een nieuwe stap naar de Formule 1 in 2025 worden ondertussen steeds hardnekkiger. Antonelli is dan ook zeer tevreden met teambaas Toto Wolff, waarop hij altijd kan terugvallen. "Ik ben erg blij met de relatie die ik heb met Wolff. Op moeilijke momenten vraag ik hem om advies en hij zoekt altijd naar een manier om me vertrouwen te geven."

"Ik zal je een voorbeeld geven. Na de teleurstellende kwalificatie in Silverstone belde ik hem omdat het een beetje moeilijk was. We hebben veel gepraat en dat gesprek gaf me mijn zelfvertrouwen terug. De volgende dag won ik en het was heel leuk om hem onder het podium te zien staan. Als je door moeilijke tijden gaat, denk ik dat je er uiteindelijk sterker uitkomt, ook qua houding. Silverstone en Boedapest hebben dat bevestigd."

Maar of hij daadwerkelijk het stoeltje van Hamilton krijgt in 2025? Antonelli wil niet op de zaken vooruit lopen. "Ik ben heel blij dat ik in aanmerking kom, maar ik vraag nergens om. Op dit moment is mijn doel om het goed te doen in de Formule 2, daarna zien we wel. Ik zie het nog steeds als een droom. Ja, ik heb er wel over nagedacht, maar het is een gedachte. In alle eerlijkheid kan ik je zeggen dat het voor mij vandaag de dag nog steeds een droom is. We zullen zien of die uitkomt."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Bearman of Magnussen? Coronel 'adviseert' Haas: "Maak geld over en laat hem thuis!"