Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Aston Martin aangespoord om Alonso te vervangen door Verstappen

Max Verstappen heeft een langlopend contract met Red Bull, maar recent wordt hij steeds vaker in verband gebracht met Aston Martin. Dat team wordt aangespoord om snel te handelen, dan maar ten koste van Fernando Alonso.

alonso Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zesvoudig Formule 1 Grand Prix-winnaar Juan-Pablo Montoya heeft Aston Martin aangespoord om vooral Max Verstappen te contracteren. De toekomst van de Nederlander is al geruime tijd voor voor speculatie, waarbij met name Mercedes-teambaas Toto Wolff openlijk jacht maakte op Verstappen, voordat hij definitief voor Andrea Kimi Antonelli koos.

Aston Martin ondertussen bevestigde onlangs het contracteren van Adrian Newey. Als Montoya door de Gambling Zone gevraagd wordt wat nu nu het missende ingrediënt is voor succes voor Aston Martin, wijst Montoya op de coureurs: "Ze hebben de juiste coureur nodig, ze hebben een coureur nodig die de klus kan klaren."

Klaarblijkelijk is Montoya van mening dat Fernando Alonso die coureur niet (meer) is: "Fernando is geweldig, maar hoe lang kan hij nog door? Ik denk in ieder geval niet dat Lance Stroll snel ergens heen zal gaan."

"Fernando is geen naam voor de lange termijn. Wanneer gaan ze de knoop doorhakken en zeggen 'we hebben nu Honda, we hebben Newey, waarom gaan we nu niet echt achter Max aan. Dat zou inhouden dat ze Max zeker zo'n mooi aanbod moeten doen als bij Newey en misschien nog wat beter."

Montoya benadrukt daarbij ook wat voor een enorme commerciële slag Aston Martin zou slaan als ze Verstappen aan zouden trekken: "Dan ben je echt bezig met een langetermijnproject. Dan heb je één van de beste, zo niet de beste coureur ter wereld, de huidige nummer één."

"Hoe beter Max Verstappen het doet, hoe meer geld hij op de lange termijn oplevert. Het bedrijf wordt dan nog meer waard."

Ook interessant:

Verstappen brengt Mercedes iets wat het jaren heeft gemist

Toto Wolff claimde vorige week dat Mercedes de jacht op Max Verstappen heeft gestaakt. Hoe serieus moeten we die woorden nemen? Of is het vooral om iets van rust terug te brengen binnen het team en de coureurs vertrouwen te schenken? Beluister de podcast of bekijk 'm op YouTube.

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko hangt Red Bull-toekomst op aan Verstappen na dreigende schorsing