Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Aston Martin doet opvallende onthulling over Alonso in jacht op Newey

Adrian Newey mag zich vanaf begin 2025 werknemer van Aston Martin noemen. Daar moest het team uit Silverstone veel moeite voor doen, waarbij zelfs Fernando Alonso wat duiten in het zakje wilde doen. Dat vertelt Mike Krack, de teambaas van Aston Martin.

Newey Alonso
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Adrian Newey heeft vaker laten vallen dat hij met Lewis Hamilton of Fernando Alonso wil samenwerken in zijn Formule 1-carrière en uiteindelijk komt de samenwerking met de Spanjaard er uiteindelijk toch van bij Aston Martin. Alonso is een ervaren rot in het vak en gaat de 400 GP's sowieso wel aantikken, maar gaat hij door de komst van Newey zelfs de 500 races halen? Die vraag wordt aan teambaas Mike Krack gesteld. "Waarom niet?", zo is de korte maar krachtige reactie van de Luxemburger.

Het zou wellicht niet heel raar zijn als Alonso nu nog langer wil blijven. "We hadden deze gesprekken nog niet gehad, want het is nog maar een paar maanden geleden dat we dat deden", zo vervolgt Krack zijn verhaal tegenover onder meer RacingNews365. Daarbij doelt hij op de recente contractverlenging van Alonso. "Maar ik denk dat het duidelijk is dat Fernando een lange toekomst heeft bij dit team. Hij was er dinsdag helemaal enthousiast over, ook toen we de gesprekken hadden. Hij zei zelfs dat hij een deel van zijn salaris zal betalen om Adrian te betalen!", zo laat Krack zien ontvallen in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Er werd gesproken over 10 of 20 procent, dus ik zal uitzoeken om hoeveel het echt gaat. Maar je kunt echt het enorme respect zien dat deze twee mensen voor elkaar hebben. En ik denk dat ze samen iets willen bereiken. Adrian wilde altijd al met iemand zoals Fernando samenwerken en vice versa."

Krack vervolgt: "We moeten alles op zijn plaats proberen te krijgen en dat ook faciliteren. Een goede samenwerking tussen deze twee, net als tussen de coureurs en Adrian. We weten dat hij naar de races komt en dat is iets wat we moeten faciliteren en waar we zoveel mogelijk van moeten leren door open en flexibel te zijn", zo sluit de teambaas van Aston Martin af.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull