Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lance Stroll

Aston Martin eist respect voor gefrustreerde Stroll: "We willen juist emoties zien"

Lance Stroll kreeg in Qatar veelvuldig de aandacht op zich gericht, vooral toen hij zijn personal trainer duwde na een vroege uitschakeling in de kwalificatie.

stroll with trainer Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Stroll kende een frustrerend weekend in Qatar. De Canadees kwam in de kwalificatie niet verder dan Q1, zijn vierde exit op rij in die kwalificatieronde, en pakte uiteindelijk geen enkel punt omdat hij te vaak track limits had overtreden. Na zijn uitschakeling in de kwalificatie gooide Stroll uit frustratie zijn stuur uit de auto, alvorens hij met personal trainer Henry Howe naar de achterkant van de garage liep.

Stroll leek Howe vervolgens een aantal keren te duwen. De personal trainer had naar verluidt geprobeerd om de coureur naar de voorkant van te garage te dirigeren voor de verplichte weging, maar Stroll had daar weinig zin in. De Canadees beweerde later dat de kou uit de lucht is tussen het duo.

Krack verdedigt zijn pupil

Teambaas Mike Krack nam het in gesprek met onder andere RacingNews365 op voor de coureur. "Je begint altijd dingen op te stapelen als je niet naar je eigen verwachtingen presteert en op een gegeven moment komt de frustratie dan naar boven. We hebben heel vaak gezien dat een voetballer geen high-five aan zijn trainer wil geven of met bidons gaat gooien als hij gewisseld wordt. Ikzelf probeer gesprekken en interviews altijd uit te stellen om mijn adrenaline kwijt te raken, al weet ik zeker dat de coureurs tien tot twintig keer hoger in hun emoties zitten. Ze krijgen ook meteen een microfoon onder hun neus."

"Ik denk dat we de emoties van sporters juist willen zien", vervolgt Krack zijn verhaal. "En als ze reageren, beoordelen we ze heel snel. Ik denk dat we daar voorzichtig mee moeten zijn, want we willen het zien omdat we dan gespreksstof hebben. En als het een stap te ver gaat, vertellen mensen graag vanaf de bank dat iets over de schreef gaat en niet kan. Ik vind dat we wat meer respect moeten hebben voor coureurs en topsporters."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lance Stroll

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak