Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Aston Martin houdt ook in 2024 vast aan vertrouwde coureur

Waar er de laatste dagen veel gespeculeerd werd of Fernando Alonso en Lance Stroll hun Aston Martin-contract volgend jaar daadwerkelijk uitdienen, laat de Britse renstal één ding met zekerheid weten: test- en reservecoureur Felipe Drugovich maakt ook in 2024 deel uit van het team.

XPB 1233567 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Felipe Drugovich is ook in 2024 de test- en reservecoureur bij Aston Martin, maakte het team bekend.

De FIA Formule 2-kampioen van uit 2022 neemt later deze maand ook deel aan de eerste vrije training tijdens Grand Prix van Abu Dhabi. Tijdens die sessie vervangt hij Fernando Alonso. Het wordt zijn tweede sessie tijdens een raceweekend van het F1-seizoen in2023: in september verving hij Lance Stroll tijdens de Grand Prix van Italië. Hij heeft ook de AMR23 gereden tijdens de pre-season test van dit jaar op het Bahrain International Circuit.

Gedurende 2023 combineerde Drugovich zijn rol op het circuit met een uitgebreid ontwikkelingsprogramma achter het stuur van een AMR21 op circuits in heel Europa. Sinds hij bij het team is gekomen, legde de Braziliaan meer dan 6000 kilometer af in de AMR21, AMR22 en AMR23.

Voor 2024 zal hij Grands Prix blijven bijwonen in zijn officiële rol en ook simulatorwerk uitvoeren op de AMR Technology Campus in Silverstone, om het team van engineers te helpen bij het beoordelen van nieuwe technische ontwikkelingen en upgrades. In 2023 heeft hij al 20 dagen simulatiewerk afgerond.

"Ik kijk er al naar uit om weer met de AMR23 te rijden"

Drugovich is blij met de kans die hij krijgt van Aston Martin. "Ik ben echt trots om voor een tweede seizoen met Aston Martin te blijven werken. Dit jaar heb ik enorm veel geleerd - niet alleen op het circuit, maar ook door te werken met de engineers in de simulator en het ontwikkelingsprogramma dat voor mij is ontworpen. Ik ben trots op de bijdrage die ik heb kunnen leveren en blij dat ik heb kunnen helpen bij de ontwikkeling van de AMR23."

"Mijn focus verschuift nu naar de voorbereiding op de aankomende VT1-sessie in Abu Dhabi - ik kijk er al naar uit om weer met de AMR23 te rijden - en naar het werk dat ik met de engineers zal doen in de winter om me voor te bereiden op 2024."

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"