Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Aston Martin prijst zich dolgelukkig met 'geweldige' Newey

Aston Martin maakte recent bekend dat Adrian Newey naar het team overstapt. Het is een grote slag, zeker nu Aston Martin alles in het werk stelt om wereldkampioen te worden. Dan Fallows, technisch directeur van het team én voormalig Red Bull-collega van Newey, vertelt in een exclusief interview met RacingNews365 waarom Newey zo bijzonder is.

Newey
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eerder dit jaar maakte Adrian Newey bekend dat hij bij Red Bull vertrekt. De topontwerper zou op de achtergrond niet blij zijn geweest met het gerommel binnen het team én was toe aan een nieuwe uitdaging. Newey heeft die nieuwe uitdaging evonden bij Aston Martin, het team dat hard aan de weg timmert in de Formule 1. Eigenaar Lawrence Stroll wil dolgraag wereldkampioen worden en haalde veel technische kopstukken binnen. Zo ook Dan Fallows, die lang met Newey bij Red Bull samenwerkte en nu herenigd zal worden met zijn voormalige collega. Fallows legt in een exclusief interview met RacingNews365 uit waarom Newey zo bijzonder is.

"Het is geweldig, Adrian is iemand die prioriteit geeft aan het creatieve proces", vertelt Fallows. "Ik denk dat we dat soms vergeten in de Formule 1. We geloven min of meer dat de technische kant een gehaktmolen van ideeën is, terwijl we juist de tijd moeten nemen om erg creatief te zijn en onszelf in staat te stellen om problemen op te lossen. Dat werkt écht voor Adrian. Hij ziet dingen op een andere manier, ook omdat hij zaken al heel lang tweedimensionaal bekijkt. Dat vindt hij heel gemakkelijk."

Newey kan veel invloed uitoefenen op de gloednieuwe auto voor 2026, want Fallows is er zeker van dat Newey anders over het ontwerp na zal denken. "Degenen die zijn opgegroeid met modernere technieken vinden het veel gemakkelijker om zaken in dat domein te visualiseren. Ik heb vrij lang met Adrian samengewerkt en hij visualiseert het op een heel andere manier dan anderen die later (in de sport red.) zijn binnengekomen. Uiteindelijk komt Adrian er wel en vindt hij de meest creatieve manier om te werken. Dat is uiteindelijk ook wat je moet doen." 

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull geeft update over nieuwe auto Verstappen