Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Aston Martin tekent nieuwe megadeal met F1-team

Aston Martin is dit jaar bezig aan zijn vierde seizoen in de F1 na de rentree in 2021. Ook de komende jaren zal het team de naam van Aston Martin blijven dragen, want de Britse autofabrikant heeft het contract met het F1-team langdurig verlengd.

Alonso race Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De F1-wereld werd vorige week verrast door de aankondiging van Fernando Alonso dat hij ook de komende twee jaren zal blijven racen bij Aston Martin. Er waren twijfels over de Spanjaard, of hij überhaupt wel door zou gaan met racen en zo ja, bij welk team dan. De tweevoudig wereldkampioen werd gelinkt aan Mercedes en Red Bull, maar met de contractverlenging maakte Alonso aan alle speculaties een einde.

Nu volgt er nog meer goed nieuws vanuit het Aston Martin-kamp, want de Engelse fabrikant van luxe auto's heeft tegenover RacingNews365 bevestigd de sponsoring voort te zetten tot en met in ieder geval 2030. Sinds 2021 is Aston Martin al naamgever van het voormalige Racing Point F1-team en alle jaren reed Aston Martin onder de nieuwe identiteit met Mercedes-motoren. Vanaf 2026 zal het team gaan samenwerken met Honda, dat de afgelopen jaren natuurlijk enorm veel succes boekte in de Formule 1 met Red Bull en Max Verstappen.

Eigenaar Lawrence Stroll legt uit hoe waardevol het F1-team is voor het Britse merk: "De Formule 1 hielp ons om de aard van onze business te veranderen en geeft ons de tools om de performance en geloofwaardigheid uit de F1 in onze auto's te stoppen."

Niet alleen geeft de Formule 1 ons een publiek van 2,3 miljard kijkers die onze mooie groene auto's zien rijden, het brengt ook een verjonging van ons klantenbestand teweeg", zo wordt hij geciteerd door The Times.

Ook interessant:

De GP van China staat voor de deur en dat is al even geleden! Wat kunnen de coureurs verwachten en wat mogen we verwachten van Verstappen? Hij is immers geen voorstander van de sprintopzet, zeker in China niet.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'