Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Aston Martin: 'Verbaasd en geschokt dat Red Bull met hetzelfde concept kwam'

Aston Martin is zich van geen kwaad bewust in de rel die zich dit weekend tijdens de Grand Prix van Spanje lijkt te ontvouwen. Red Bull is verbaasd dat Aston Martin met eenzelfde concept voor de auto op de proppen komt, maar Aston Martin is evengoed verbaasd over het concept van Red Bull.

Red Bull en Aston Martin staan dit weekend lijnrecht tegenover elkaar. De geüpdatete Aston Martin AMR22 heeft in de flanken veel weg van de Red Bull RB18 en dus worden er wenkbrauwen gefronst. Aston Martin geeft aan dat de FIA de auto heeft goedgekeurd, iets wat de FIA ook heeft bevestigd. Ondertussen geeft Red Bull bij monde van Helmut Marko aan dat er bewijzen zijn dat er Red Bull-data is gedownload. Goed om te vermelden is dat er sinds vorig jaar meerdere hooggeplaatste personen zijn overgestapt van Red Bull naar Aston Martin, wat voor diverse partijen de zaak des te verdachter maakt. Aston Martin echter geeft aan dat alles wat men nu introduceert volledig uit eigen koker komt. Sterker nog, men was 'verbaasd en geschokt' om te zien dat Red Bull eerder dit jaar met eenzelfde concept kwam als dat Aston Martin in de koker had. "Deze auto werd medio 2021 al ontwikkeld als onderdeel van een dubbele ontwikkelingsroute", zo laat Andrew Green van Aston Martin tijdens de persconferentie ten overstaan van onder andere RacingNews356 optekenen. "Dat was voor er überhaupt mensen van Red Bull voor ons werkzaam werden."

FIA opnieuw van harte welkom bij Aston Martin

"We waren dan ook verbaasd en geschokt dat Red Bull (tijdens de wintertest, red.) met hetzelfde concept kwam als wij. Dat was voor ons wel de bevestiging dat dat traject het juiste traject was en dat wij de verkeerde weg waren ingeslagen met de twee ontwikkelingsroutes die voor ons open lagen." Green snapt dan ook niet waar de aantijgingen van Red Bull vandaan komen: "Op geen enkel moment hebben wij van iemand informatie ontvangen over een andere auto", zo benadrukt hij. Hij zal de FIA ook met open armen opnieuw ontvangen als dat op enig moment noodzakelijk blijkt te zijn. "We gaan ervan uit dat de kous al af is, maar als de FIA nog eens wil komen kijken en verder onderzoek wil doen, dan werken wij daar graag aan mee. We zijn al volledig transparant geweest en hebben de FIA overal toegang tot verleend. Als ze nog eens terug willen komen, zullen we ze opnieuw graag verwelkomen."

Viaplay
x
Brown Stookt Red Bull-vuurtje verder op: "Dan gaan we meer van de onrust zien"