Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Audi

Audi deelt zeer positief nieuws over F1-entree

Audi treedt in 2026 toe tot de Formule 1. Het Duitse merk stelt in een update dat de ontwikkeling van de motor precies volgens plan verloopt.

Audi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Over ongeveer anderhalf jaar is het zover: Audi treedt als fabrieksteam toe tot de Formule 1. Het grote Duitse merk heeft Sauber overgenomen en gaat met een gloednieuwe motor op jacht naar successen in de koningsklasse van de autosport. In een update laat Audi weten dat de voorbereidingen naar wens verlopen.

"Net als alle andere Formule 1-teams en motorfabrikanten stonden we voor de uitdaging om het team op de juiste manier in te richten", stelt Adam Baker, de CEO van Audi Formula Racing, in een persbericht. "Het gaat allemaal om efficiëntie binnen de budget cap. Het was een voordeel dat we blanco konden beginnen door ons eigen bedrijf, Audi Formula Racing GmbH, op te richten. We hadden vanaf het begin een duidelijk beeld van structuren, systemen, processen en de juiste mentaliteit. Wel hebben de financiën direct invloed op de prestaties vanwege de budget cap, maar het feit dat we met de ontwikkeling van de motor op de grens van de budget cap kunnen opereren, plaatst ons op gelijke hoogte met onze concurrenten."

Audi heeft meer positief nieuws te melden over de prestaties van de motor. Stefan Dreyer, de Managing Director van Audi F1, onthult namelijk dat de motor al meerdere raceafstanden heeft afgelegd op de testbank. "We hebben een zeer ambitieuze modernisering en uitbreiding van onze testfaciliteit doorgevoerd. Onze nieuwe tools zijn zeer modern en hebben ons in staat gesteld om een steile leercurve te bewerkstelligen. Door onder gesimuleerde raceomstandigheden te testen op de testbank, krijgen we belangrijke inzichten in de huidige fase van het project. De gesimuleerde raceafstanden verliepen succesvol, dus binnenkort gaan we hetzelfde doen met het gehele aandrijfsysteem. Dat gaat om de combinatie van de power unit en de transmissie. Tegelijkertijd blijven we pushen om de gestelde doelen te bereiken."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership