Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Audi

Audi F1 kondigt eerste megasponsor en partner aan

Het nieuw te formeren Audi Formule 1-team heeft zojuist de eerste grote sponsor en tevens partner aangekondigd. Het gaat om oliegigant BP.

Audi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Audi F1 en BP slaan de handen ineen richting het Formule 1-debuutseizoen in 2026. De oliegigant wordt niet alleen een technische partner van het team, maar tevens sponsor. De partijen werken zelfs al bijna twee jaar samen, aangezien de Audi Formule 1-motor al enige tijd op testbank ligt.

De daadwerkelijke brandstof die door de V6-turbomotor zal stromen komt van BP af, terwijl de overige smeermiddelen geleverd zullen worden onder de vlag van dochteronderneming Castrol.

Andreas Seidl, CEO van het Audi Formule 1-team reageert verheugd op de samenwerking: "Audi en BP hebben altijd succesvol samengewerkt in motorsport. We zijn verheugd dat we dit speciale partnership naar een hoger niveau kunnen tillen in de Formule 1. Audi staat voor 'Vorsprung durch Technik' en BP en Castrol streven er ook naar om de beste technologieën op het gebied van brandstoffen en smeermiddelen te leveren."

"Dit is een perfecte match. Het is een sterk signaal voor Audi's toekomstige F1-fabrieksteam dat we dit partnerschap al in zo'n vroeg stadium hebben kunnen sluiten. We voelen de aantrekkingskracht van het Audi F1-project en merken hoeveel gerenommeerde bedrijven met Audi willen samenwerken in de Formule 1."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'