Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Audi

Audi geeft update over rijdersmarkt in aanloop naar beslissing tweede stoeltje

In 2026 maakt Audi haar debuut in de Formule 1. Al sinds de aankondiging wordt er veel verwacht van de Duitse fabrikant. Andreas Seidl, CEO van het Audi-project, hengelde Nico Hulkenberg al binnen en geeft nu een update over een eventuele tweede coureur.

Vorige maand bevestigde Stake F1 dat het een overeenkomst had bereikt met Nico Hulkenberg. De Duitser zal ook in 2026 van de partij zijn, als het team de transitie maakt naar het fabrieksteam van Audi. De Duitse fabrikant is al jaren druk met een eigen power unit in aanloop en schept torenhoge verwachtingen nog voor er ook maar een meter is gereden.

Gezien de huidige status van Stake F1 en het feit dat het Audi-project helemaal vanaf nul moest beginnen, was het aantrekken van Hulkenberg een logische keuze, althans dat vindt Andreas Seidl, de CEO van Audi's F1-project. "Het is zijn consistente, overtuigende snelheid, die hem bij naar ons brengt", vertelde Seidl aan F1.com. "Met al zijn ervaring en persoonlijkheid voegt Nico zeker veel toe aan ons toekomstige Audi fabrieksteam, zowel op het circuit als daarbuiten."

"En hij zal een zeer belangrijke bouwsteen zijn in de transformatie die we als team doormaken, maar uiteindelijk gaat het voornamelijk om zijn snelheid. Het is gewoon indrukwekkend hoe hij het elk raceweekend weer flikt tijdens kwalificaties en races. Daarom wilden we hem binnenhalen en hadden we geen reden om nog langer te wachten. Ook Nico wilde heel graag onderdeel zijn van ons spannende project en deel uitmaken van de reis die Audi maakt naar de F1", zo verklaart Seidl de overstap van Hulkenberg.

Gesprekken met huidige coureurs

Na de aankondiging van Hulkenberg, gingen al snel de ogen op het tweede stoeltje bij het team. Er zijn verschillende coureurs die in verband worden gebracht met een overstap naar Stake F1/Audi, waaronder Carlos Sainz. De Spanjaard is misschien wel de meest gewilde, vrije, coureur van het moment. Volgens verschillende geruchten ligt er dan ook een groot contract klaar voor Sainz, maar wil hij zelf nog wachten met zijn beslissing.

Gelukkig voor Sainz, lijkt ook Audi haar beslissing niet meer al te snel te willen nemen. "We zijn ook in gesprek met Valtteri [Bottas] en Zhou [Guanyu] en blijven hun prestaties op de voet volgen," aldus Seidl. "We zijn dankbaar voor wat ze hebben gedaan en nog steeds doen voor het huidige team van Stake F1. Tegelijkertijd begeven we ons op de markt om alle opties paraat te hebben als we later dit jaar een beslissing willen nemen."

Seidl predikteert dan ook dat hij geen haast meer heeft om een tweede coureur aan te kondigen: "De rijdersmarkt is op dit moment moeilijk te voorspellen. Nu Nico vaststaat, is er geen specifieke haast om het tweede stoeltje te vullen. We geven er de voorkeur aan om de prestaties van onze huidige coureurs en de andere coureurs waarnaar we op zoek zijn, te volgen en dan de beste beslissing te nemen."

Ook interessant:

De Grand Prix van Emilia-Romagna was vooral in de slotfase een zeer spannend schouwspel. Is McLaren sneller dan Red Bull en maakt alleen Max Verstappen met zijn kwaliteiten het verschil?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in een gloednieuwe podcast van RacingNews365. Wil jij de podcast liever ook kijken, check hem dan hier op YouTube.

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap