Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Audi

Audi zet 'nieuwe belangrijke stap' richting F1-debuut

Audi heeft weer een belangrijke stap gezet in de voorbereidingen op haar debuut in de Formule 1. De Duitse autofabrikant zal in 2026 het huidige Stake F1 omtoveren tot het Audi-fabrieksteam.

Audi livery
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Spa-Francorchamps

Sauber Motorsport heeft bekendgemaakt dat het Stefano Battiston per 1 juni van dit jaar heeft benoemd tot Chief Commercial Officer. Battiston rapporteert rechtstreeks aan de CEO van het Audi-project, Andreas Seidl, en gaat leiding geven aan de commerciële afdelingen tijdens de overgang naar het Audi F1-fabrieksteam in 2026. 

Battiston is geen onbekende binnen de Sauber-gelederen. Hij werkte als hoofd marketing binnen het team toen dit nog door het leven ging als Alfa Romeo. Ook was hij eerder commercieel directeur van het Audi-project. Daarnaast was hij werkzaam bij Maserati en de belangrijke Mercedes-sponsor IWC Schaffhausen. In zijn nieuwe functie zal Battiston onder meer verantwoordelijk zijn voor de marketing, het merk, de content, de bedrijfsontwikkeling en de partnerships van het fabrieksteam.

"Het Audi F1-project wordt steeds sterker. De positie van Audi op het wereldtoneel is solide en indrukwekkend en ik ben zowel verheugd als vastbesloten om dit project verder te brengen", aldus Battiston. "We vormen een nieuw team met als missie een baanbrekend platform voor merken te worden, dat de deur opent naar een cultuur die traditionele partnerschappen en klantbetrokkenheid overstijgt. Audi's deelname aan de Formule 1 is het hoogtepunt van hun zeer succesvolle geschiedenis in de autosport en ik ben dankbaar voor deze kans en uitdaging."

Ook voormalig McLaren-baas Seidl is blij dat Battiston is benoemd in deze nieuwe rol. "De benoeming van Stefano is een nieuwe belangrijke stap in onze overgang naar het Audi F1-fabrieksteam vanaf 2026 en vormt een solide basis waarop we verder zullen bouwen tijdens de voorbereidingen op onze deelname aan de Formule 1 met Audi", aldus Seidl. "Ik werk al met Stefano samen sinds ik bij de Sauber Group ben gekomen. Samen hebben we ambitieuze doelen en de komst van Stefano naar dit programma brengt ons een stap dichter bij de verwezenlijking ervan. Er is een race op en buiten de baan en die we willen we beide winnen."

Ook interessant:

Was de Grand Prix van de Canada de leukste race van het seizoen? Misschien wel. Regen zorgde voor glibberige omstandigheden, spektakel en crashes, waarna Max Verstappen zich tot koning kroonde. Maar hoe cruciaal was deze zege nou voor de titelstrijd? Kom er maar in, Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers! 

Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership