Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Balende Leclerc dacht Verstappen te verslaan

Charles Leclerc moest alleen Max Verstappen voor zich dulden in de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein, maar is toch niet helemaal tevreden. De Monegask had op meer gehoopt.

Leclerc Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nee, Charles Leclerc is niet volledig tevreden met zijn tweede startplaats voor de Grand Prix van Bahrein. De Ferrari-coureur was tweeënhalve tienden langzamer dan Max Verstappen, terwijl het er toch op leek dat de Scuderia Red Bull kon uitdagen in de kwalificatie. Leclerc kwam uiteindelijk flink wat tijd tekort en was op meer aan het azen, zo geeft hij zelf toe.

"Ik ben teleurgesteld, maar we hebben een goede kwalificatie afgewerkt", stelt Leclerc. "Tot nu toe was het een lastig weekend. We hebben heel wat dingen geprobeerd in de vrije trainingen en ik vond de sweet spot in de kwalificatie. Q1 was geen fijne sessie, omdat we helaas twee sets softs gebruikten en zo Q3 een beetje moeilijker maakten. Toch was het al met al een goede kwalificatie om het jaar mee te beginnen."

De Monegask ziet in dat Ferrari er goed voor staat. "Onze positie is beter dan een jaar geleden, dus dat is goed. Nu moeten we zaterdag bekijken hoe de racepace is. Ik heb er vertrouwen in dat we een stap hebben gezet, maar we moeten afwachten hoe groot die stap is. We denken nog steeds dat Red Bull een stuk sneller is in de race. We gaan het zien. Als er een kans is, ga ik er zeker voor."

Toch ziet Leclerc de kwalificatie als een gemiste kans. Hij wijst naar zijn eerste ronde in Q3, toen hij op een gebruikte set softs reed. "Max reed een 1:29.1 in Q3, wat ik in Q2 voor elkaar kreeg. Er zat meer in de auto, maar ik denk dat we wat ritme verloren met de gebruikte set softs in Q3. Dan moet je weer opnieuw wennen aan een nieuwe set. Ik verloor daar wat tijd."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training